Start bouw laatste fase van Torckdael op 4 januari 2021

Start bouw laatste fase van Torckdael op 4 januari 2021

Gepubliceerd op:

Op maandag 4 januari 2021 start de bouw van de derde en laatste fase van de nieuwbouwwijk Torckdael, in het centrum van Wageningen. Deze laatste fase markeert het einde van meer dan 7 jaar bouwen in deze wijk die gebouwd wordt dankzij de Woningstichting.


Op 4 januari start aannemer Berghege uit Oss met het grondwerk. Dat betekent onder andere dat de bouwlocatie en bouwput gereed gemaakt wordt voor het plaatsen van de bouwketen en bouwhekken. Daarna wordt er daadwerkelijk gestart met de bouw.

Plannen
In de derde fase van Torckdael komt er een appartementencomplex met 16 kleine appartementen voor cliënten van ’s Heeren Loo. Daarnaast komt er op het terrein een aantal parkeerplaatsen (met parkeervergunning). De bouwplaats ligt naast de Van Hoornhof en het Spijk op Torckdael, op de plek van de aanleunwoningen van het oude verzorgingshuis Rustenburg.

Torckdael
Aan het begin van 2013 startte de bouw van de eerste fase van de nieuwbouwwijk. Inmiddels is de wijk in fases opgebouwd en zijn we nu toe aan de derde fase. Torckdael is een diverse wijk met plek voor mensen uit verschillende lagen van de samenleving. Onder andere de Stadsboerderij, het verzorgingshuis van Opella en de prachtige appartementen en herenhuizen zijn daar het voorbeeld van.

Gevelstenen
Het herleven van de heer Torck in het zogenaamde Torckdael komt terug in de gevelstenen in de wijk. Op ieder gebouw staat een gevelsteen met de naam van het gebouw. Het nieuwe stuk in de derde fase krijgt de naam De Bouwheer. Genoemd naar de vele bouwactiviteiten die de heer Torck op zijn naam heeft staan in Wageningen. 

Planning
Als alles de komende tijd volgens planning verloopt, dan is de bouw in het derde kwartaal van 2021 gereed. Dan is ook de inrichting van de openbare ruimte klaar en kunnen de toekomstige bewoners hun woning betrekken.


Een greep uit ons leveranciersregister

BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?