Innoveren 2.0 in Gorredijk

Innoveren 2.0 in Gorredijk

Gepubliceerd op:


Bij woningbouwproject De Nieuwe Vlecke in Gorredijk is Van Wijnen afgestapt van de traditionele manier van werken. ‘Efficiënt’, ‘virtueel’ en ‘digitaal’ is wat de klok slaat.


Van Wijnen Gorredijk B.V. bouwt achttien geschakelde huurwoningen en acht twee-onder-een-kapwoningen. Het bedrijf bereidde de bouw van het project drie-dimensionaal voor en liet zoveel mogelijk elementen prefabriceren.

Smartboard
Een digitaal smartboard in de bouwkeet geeft de status aan van geplaatste elementen en nog uit te voeren werkzaamheden. Dit smartboard biedt zoveel overzicht dat bouwtekeningen op papier niet meer nodig zijn. Ook niet op de bouwplaats zelf: de timmermannen hebben een tablet die in verbinding staat met het smartboard waardoor ze op de bouw elk detail driedimensionaal kunnen bekijken. Innovatie op een ander vlak betrof de definitieve nutsaansluitingen, die op verzoek van Van Wijnen al werden aangelegd toen de begane grondvloeren klaar waren. Voordeel tijdens de bouw: water, stroom en gas zijn al in de woning aanwezig vanaf de ruwbouw. Voordeel voor de opdrachtgever: het tijdstip van de opleveringen is zo goed als zeker.

Projectgegevens
Project:
18 huurwoningen, 8 twee-onder-een-kap- koopwoningen, nieuwbouw De Nieuwe Vlecke, Gorredijk

Opdrachtgever
Woningcorporatie Elkien, Heerenveen

Architect
TWA Architecten, Burdaard

Realisatie
Van Wijnen Gorredijk B.V.

Foto: Van Wijnen-timmerman Heero van der Veen met tablet.

Een greep uit ons leveranciersregister

Breman Woningbeheer
Breman Woningbeheer; uw partner voor service- en installatiewerkzaamheden ...
CascoTotaal
Snel, flexibel en efficient bouwen ...
Remeha B.V.
In ruim 80 jaar is Remeha uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met ruim 500 medewerkers ...