Westvoorne start renovatie 68 woningen naar nul-op-de-meter

Gepubliceerd op:

Donderdag 15 maart gaf wethouder Van der Meij van de gemeente Westvoorne het startsein voor de nul-op-de-meter renovatie van 68 huurwoningen in Oostvoorne. Directeur Van der Doelen van Hazeberg TBI en de wethouder ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. De renovatie start in juni van dit jaar met vijf sociale huurwoningen uit de jaren 60.

De komende jaren investeert de gemeente Westvoorne in de nul-op-de-meter renovatie van in totaal 68 woningen in Oostvoorne. Deze huurhuizen van het Woonbedrijf Westvoorne worden hiermee energieneutraal gemaakt; het eerste project in Zuid-Holland waarbij sociale huurwoningen op deze manier worden gerenoveerd. Wethouder Van der Meij: “De bewoners zijn erg enthousiast. Dit heeft er ook voor gezorgd dat we zo snel kunnen starten.”

Verduurzamen woningbezit
Onderdeel van het collegeprogramma van de gemeente Westvoorne is het verduurzamen van het woningbezit van het woonbedrijf. Het renoveren van woningen naar nul-op-de-meterwoningen is de meest vergaande vorm van het verduurzamen van woningen en de woonlasten van de bewoners gaan niet omhoog. Het bedrag dat voorheen werd betaald aan de energierekening wordt door het woonbedrijf gebruikt voor de renovatie. Dit betekent dus dat bewoners voortaan het bedrag van hun energiekosten aan het woonbedrijf betalen in plaats van aan de energieleverancier.

Een greep uit ons leveranciersregister


Ad Hoc is sinds 1990 marktleider in het beheer van leegstaand vastgoed. Met producten zoals Beheer...

BSH Huishoudapparaten B.V. is in Nederland verantwoordelijk voor de marketing, sales en service van de huishoudapparaten ...

Daikin is wereldwijd toonaangevend in de markt voor klimaatsystemen en zet zich als bevlogen marktleider in ...