Woonstichting ’thuis verkoopt laatste niet sociale deel van haar bezit

Woonstichting ’thuis verkoopt laatste niet sociale deel van haar bezit

Gepubliceerd op:

Hiermee is de weg vrij om zich te richten op haar primaire doel en dat is voorzien in voldoende, betaalbare, duurzame woningen voor mensen met een kleine portemonnee of mensen die zelf niet kunnen zorgen voor een eigen woning.

De verkochte portefeuille omvat:
  • 321 garages verspreid over de gemeenten waar ’thuis woningen heeft
  • 87 appartementen in Son en Breugel en Waalre
  • 4 commerciële ruimtes in Veldhoven en Son en Breugel
  • 1 maatschappelijke ruimte in Veldhoven
De verkoopportefeuille werd opgedeeld in drie deelportefeuilles die zijn verkocht aan verschillende beleggers. Capital Value begeleidde Woonstichting ’thuis bij de transacties.

De focus van ’thuis
Helga Kessels, manager bedrijfsvoering bij ’thuis vertelt: “De focus van ’thuis ligt primair op het zorgen voor voldoende, betaalbare en duurzame huurwoningen. We bouwen onze portefeuille van  middeldure en vrije sector bezit zorgvuldig af, zodat we kunnen doen waar we voor zijn.”

Kees van Harten, directeur bij Capital Value: ”Door het splitsen van de totale verkoopportefeuille in deelportefeuilles hebben verschillende beleggersdoelgroepen hun interesse getoond en hebben wij een passende nieuwe eigenaar kunnen vinden voor elk van de drie deelportefeuilles.” “Zo zijn de appartementen in Son en Breugel verkocht aan  Wooninc. / Stayinc.”, vult Helga Kessels aan. “Daarvoor was voor ons de voorwaarde dat er voor de huurders weinig verandert, ze kunnen gewoon in hun appartement blijven wonen en alle met hen gemaakte afspraken blijven gelden. Passendheid is voor ons als sociale verhuurder belangrijk en was een voorwaarde voor de verkoop. Capital Value heeft daar uitstekend gehoor aan gegeven en de verkoop naar volle tevredenheid begeleid en afgerond.”

Een greep uit ons leveranciersregister

Luxs B.V.
Luxs | Vastgoeddata. Maar dan slim.
Unexus
Unexus ontwikkelt intelligente omnichannel software die alle communicatie afhandelt & aflevert bij de juiste personen ...
Erasmus School of Accounting & Assurance
Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties ...