Online tool toont de totale energiekosten van een woning

Online tool toont de totale energiekosten van een woning

Gepubliceerd op:

Met de online tool Ezie kan elk huishouden zijn eigen specifieke energiegebruik voorspellen. Bovendien biedt deze nieuwe online tool de bewoners een onderbouwing in euro's of investeringen in energiebesparende maatregelen rendabel zijn en welke rendabel zijn.

Het is voor de bouwwereld niet eenvoudig bewoners over te halen om een zuinig huis te kopen of om in energiebesparende maatregelen te investeren. Met Ezie kunnen de marktpartijen die besparingen nauwkeurig uitrekenen en garanderen. Ezie, ontwikkeld door Cauberg-Huygen, kan in tegenstelling tot het Energielabel of de EPC-berekening, een uitgebreid en realistisch beeld schetsen van het totale energiegebruik in een specifieke woning.

Een berekening via Ezie is niet alleen gebaseerd op de energetische staat van de woning, maar ook op de gezinssamenstelling en het bewonersgedrag. Juist dit verfijnde inzicht maakt dat Ezie een realistische voorspelling biedt van het totale energiegebruik. Bovendien kan de bewoner via de website www.ezie.com zijn verbruik steeds narekenen, bijvoorbeeld als hij nieuwe investeringen in energiebesparende technieken heeft gedaan of wilt zien waar hij zinvol kan besparen. Ezie werkt volledig online en leidt de gebruiker stapsgewijs, snel en zeer grafisch door een wirwar van energiegebruikers in de woning. Bij iedere aanvulling of aanpassing van de gegevens zijn de consequenties direct te zien in concrete euro’s en ook nog gespecificeerd naar gas, elektriciteit en waterverbruik.

Een greep uit ons leveranciersregister

Forbo Eurocol Nederland B.V.
Uw partner voor zorgeloos woonplezier ...
NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...
Zig
Digitale oplossingen voor alle woningcorporaties ...