Welbions onderzoekt woningen op asbest

Welbions onderzoekt woningen op asbest

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Welbions in Hengelo gaat alle 10.000 woningen van voor 1994 onderzoeken op de aanwezigheid van asbest. Eind vorig jaar kwam bij de sloop van woningen van Welbions asbest vrij. Om de onrust weg te nemen volgt nu een complete inventarisatie van het riskante vastgoedbezit.

Woningcorporatie Welbions heeft 1,3 miljoen euro uitgetrokken voor het onderzoek en mogelijke sanering. Het onderzoek betreft 10.000 huizen die voor 1994 zijn gebouwd, het jaar dat asbest werd verboden. Ook de sloopwoningen waarin vorig jaar asbest werd aangetroffen stamden uit deze periode. Slopers werden toen blootgesteld aan gevaarlijke asbestdeeltjes bij het verwijderen van  leidingen uit plafonds. Dit leidde tot verontwaardiging en onrust, zowel bij de slopers als de bewoners. Weblions heeft daarop besloten om in het vervolg het zekere voor het onzekere te nemen en volledig in kaart te brengen in welke woningen en op welke plekken zich asbest bevindt.

Afhankelijk van wat er wordt gevonden, wordt er gesaneerd. Als het asbest op minder schadelijke plekken zit zoals in het dak, wordt dat niet verwijderd maar aan de huurder meegedeeld. Bij eventuele sloop kan er dan rekening mee worden gehouden.

Bron: rtvoost.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
RECO Lift Solutions
Is uw lift buiten werking als gevolg van onderhoudswerkzaamheden, een storing, modernisering...
DOM Nederland
DOM Nederland is expert in het ontwikkelen en verkopen van de hoogste kwaliteit sluittechniek en toegangscontrole ...