Woonbron kiest voor galerijophoogsysteem van Zoontjens

Woonbron kiest voor galerijophoogsysteem van Zoontjens

Gepubliceerd op:

In de wijk Heijplaat van Rotterdam is in 1991 door wooncorporatie Woonbron het appartementencomplex De Wijde Blick gerealiseerd. Het is een complex dat bedoeld is voor bewoners van 55+. Veel bewoners die er destijds zijn gaan wonen, wonen er nu nog steeds. Dat betekent dat een aantal voorzieningen op hen afgestemd moet zijn, onder andere de toegang tot de appartementen via de galerij. Zoontjens werd ingeschakeld voor de galerijvloeren.

Struikelgevaar
De galerijvloer is in 1991 uitgevoerd in beton, maar in 2008 is hier op een extra vloer gelegd. Cor de Rooij, opzichter bij Woonbron, vertelt: "We hebben destijds de galerijvloer opgehoogd met een schuimplaat van enkele centimeters dik, met daarop rubberen matten van 15 mm. Die matten waren nog niet versleten, maar bij de naden begonnen de matten op te krullen. Dat is weer gevaarlijk voor de bewoners, omdat ze hierover kunnen struikelen. Dat is opgelost door de naden met aluminium strips vast te maken op de onderlaag. En hoewel het een strip van 3 mm betreft, vonden de meeste bewoners dit toch niet wenselijk. Bovendien ziet het er rommelig uit.”

"Men kan er voor onderhoud goed bij, terwijl vandalen de tegels er niet uit kunnen halen"

Innovatief ontkoppelsysteem
In overleg met het management van Woonbron is besloten om de oude ophoogvloer geheel te vervangen door een nieuwe, duurzame ophoogvloer. Daarbij kwam Zoontjens in beeld. Woonbron koos voor het Dreen®Ceramicaplus systeem. "Keramische tegels zijn goed te belasten en gemakkelijk te onderhouden." Het innovatieve ontkoppelsysteem van de tegels is voor hen een groot voordeel. "Op deze manier kan men voor onderhoud er goed bij, terwijl vandalen de tegels er niet uit kunnen halen." De Rooij verwacht dat dit soort systemen veel gebruikt zullen worden. "De trend – het is zelfs overheidsbeleid - is dat ouderen langer thuis blijven wonen. Dan moet ook de toegang tot de portieken en de woningen op orde zijn."

            

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...