Verduurzaming van uw VvE complex?

Verduurzaming van uw VvE complex?

Gepubliceerd op:

Duurzaamheid is een lastig toepasbaar begrip binnen Verenigingen van Eigenaars. Vaak ligt er voldoende uitdaging in het behoud van het financieel rendement van de VvE waardoor eenmalige extra bijdrages voor verduurzaming en zonnepanelen of een groen dak niet bovenaan de agenda staan.

Daarnaast kan het vanuit juridisch oogpunt lastig zijn als een VvE zich wil concentreren op ‘onderhoud’ in plaats van het ‘verbeteren’ van het complex. Zo kan een individueel lid al snel een stap richting een duurzamere VvE blokkeren.

Wanneer een Vereniging van Eigenaars toch de mogelijkheden tot verduurzaming onderzoekt, wordt er vaak gekeken naar zonnepanelen of isolatie. En door de complexiteit en kosteninschatting haken geïnteresseerden dan toch snel weer af. Maar er zijn veel meer opties tot verduurzaming die interessant zijn voor een VvE.

MVGM VvE Management wil helpen in de verduurzaming van complexen van VvE’s en kan in samenwerking met enkele partners een duurzaamheidsscan aanbieden. De scan maakt inzichtelijk welke verduurzamingsopties er voor uw VvE zijn en wat de terugverdientijd is van de benodigde investering. Op basis hiervan wordt duidelijk welke opties het meest interessant zijn.

Ook voor woningcorporaties kan het interessant zijn om een duurzaamheidsscan in te zetten. Naast het sociaal maatschappelijke effect, kan het van invloed zijn op het energielabel van uw appartementen en zodoende op de verkoopbaarheid van de woningen. Wilt u meer informatie over verduurzaming voor uw woningcorporatie of voor uw VvE? Neem contact op met Diederik Visser van MVGM VvE Management via 06-250 865 30.

MVGM VvE Management heeft veel ervaring met het beheren van Vereniging van Eigenaars voor corporaties. Wij werken samen met meer dan 25 corporaties verspreid door heel Nederland. Voor sommige corporaties doen wij het beheer van enkele VvE’s, bij andere corporaties geven we advies over VvE beheer. We kunnen indien gewenst het VvE beheer geheel over nemen met behoud van werkgelegenheid. Wilt u meer informatie over een eventuele samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op!

Voor meer informatie over MVGM VvE Management en een uitgebreid beeld van onze dienstverlening verwijzen wij u graag naar www.mvgm.nl/vve.
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/vastgoed/mvgm

Een greep uit ons leveranciersregister

Smart Twin
Smart Twin helpt met het toekomstbestendig beheer van de vastgoedportefeuille ...
Breman Installatiegroep
Breman Woningbeheer; uw partner voor service- en installatiewerkzaamheden ...
Kiwa Technology B.V.
Kiwa Technology is een internationale dienstverlener en kennispartner in de energie- en waterketen ...