Renson Fixscreen blaast 15 kaarsjes uit

Gepubliceerd op:

De Fixscreen doekzonwering van Renson wordt 15! In 2005 kwam Renson daarmee als pionier in windvaste doekzonwering op de markt. En anno 2020 heeft de Fixscreen nog heel wat jaren voor de boeg.

2005: het prille begin
Even terug naar de lancering van de Fixscreen in 2005. Die onderscheidde zich destijds als buitenzonwering in de eerste plaats op het vlak van windbestendigheid. Als eerste doekzonwering in zijn soort waarbij het doek bij het neerlaten vast ritst in 2 zijgeleiders, nam de windvastheid van dit soort buitenzonwering in één klap een hoge vlucht. Gedaan dus met klapperende en stukgescheurde screendoeken, leve een strakke doekspanning! Ook mooi meegenomen is dat sindsdien insecten geen schijn van kans krijgen om binnen te dringen wanneer ramen ’s nachts open blijven om – met het doek naar beneden – intensief te verluchten. Dat het de meest efficiënte manier tegen oververhitting binnenshuis was, was toen al logisch. Maar de hogere windvastheid van screens maakt dat die sindsdien ook met een veel langere levensduur kunnen uitpakken.

Sindsdien worden raampartijen alleen maar groter, en is het belang van dynamische zonwering als deze alleen maar toegenomen: in de winter en tussenseizoenen kan je de gratis zonnewarmte optimaal benutten, terwijl je met de screens toe in de zomer voorkomt dat het te veel opwarmt binnenshuis. Bovendien blijft het zicht naar buiten – ook met de screens neergelaten – steeds behouden, een niet te onderschatten troef, zo bleek snel.

Doekzonwering voor elk type raam
Innoverend als Renson ook toen al was, lag de Fixscreen-technologie al snel aan de basis van tal van nieuwe ontwikkelingen om ook andere dan de standaard ramen (weliswaar tot extreem grote afmetingen van maar liefst 22 m²) te kunnen uitrusten met doekzonwering: van verandadaken en dakvensters (Topfix en Topfix Max), al dan niet gecombineerd met verluchting (Fixvent) tot hoek(schuif)ramen (Panovista en Panovista Max) en schuifvensters (Slidefix). Stuk voor stuk onderscheiden ze zich in ware Fixscreen-traditie in duurzaamheid, windbestendigheid (tot 130 km/u voor Fixscreen, 90km/u voor Panovista Max), Fixscreen ritstechnologie (met 7 jaar garantie) en Smooth-technology voor een geruisloze beweging en vasthechting van de screens in de zijgeleiders, en het ‘Connect&Go’ systeem voor vlotte (de)montage van de doelrol in de kast.

Van Fixscreen tot Fixscreen Minimal
Dat de focus ook bij doekzonwering steeds meer op design kwam te liggen was Renson al die tijd niet ontgaan. Of het nu gaat om voor- of inbouwvarianten: stuk voor stuk worden de aluminium doekkast en zijgeleiders ontworpen volgens de hoogste eisen op het vlak van design en afwerking. Ook qua inbouwmethodes was Renson mee met z’n tijd, want tegenwoordig kan z’n doekzonwering onzichtbaar in elke gevel ter wereld ingebouwd worden. En de toekomst van de Fixscreen oogt al even mooi. Want met de komst van de Fixscreen Minimal neemt Renson in 2020 in Europa definitief een volgende grote stap in de doorontwikkeling van z’n vermaarde doekzonwering. Ook voor vliesgevels en na-installatie op bestaande ‘minimal windows’ is er daarmee voortaan namelijk een uiterst geschikte duurzame en hoogkwalitatieve oplossing.

Fixscreen, keeping homes cool since 2005!

Nieuwe Renson Fixscreen Minimal voorbouw (beschikbaar in België vanaf januari 2020, in de rest van Europa vanaf april 2020)

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
OHV acteert als externe beleggingsafdeling voor haar institutionele relaties, waarnaar taken ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...