IJmondse partijen maken prestatieafspraken.

IJmondse partijen maken prestatieafspraken.

Gepubliceerd op:

De woningcorporaties en de gemeenten in de IJmond hebben prestatieafspraken gemaakt. Een resultaat dat in een korte periode is gerealiseerd en waar gemeenten, corporaties en de huurdersorganisatie zeer content mee zijn.

De gemeenten Beverwijk en Heemskerk maken al enige jaren prestatieafspraken met de woningcorporaties Pre Wonen en WOONopMAAT. Dit jaar zijn voor het eerst ook de huurdersorganisaties van deze corporaties daar direct bij betrokken. Deze werkwijze vloeit voort uit de nieuwe Woningwet die sinds 1 juli 2015 in werking is getreden.

De prestatieafspraken zijn gebaseerd op de Woonvisie Beverwijk Heemskerk 2020 zoals die in juni 2015 door beide gemeenten is vastgesteld. In deze Woonvisie wordt vooral aandacht gevraagd voor een drietal belangrijke thema's: Betaalbaarheid en beschikbaarheid van sociale huurwoningen; Wonen en zorg; Duurzaamheid. In aanvulling op de Woonvisie worden op korte termijn ook afspraken gemaakt over de manier waarop de huisvesting van statushouders zorgvuldig kan worden georganiseerd.

De woningcorporaties hebben schriftelijk aangegeven wat zij in 2016 willen gaan presteren op deze belangrijke thema's. Ook gaan gemeenten, corporaties en de huurdersorganisaties met elkaar in gesprek over de prestatieafspraken voor de langere termijn.

Een greep uit ons leveranciersregister

RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
REC Solar EMEA GmbH
REC biedt zonnepanelen die ideaal zijn voor commerciële daken ...
S&P Holland B.V.
Soler & Palau, de grootste fabrikant van ventilatoren van Europa ...