De Oskam Groep uit Utrecht start met het grootste zonnepanelen-project in Utrecht

De Oskam Groep uit Utrecht start met het grootste zonnepanelen-project in Utrecht

Gepubliceerd op:

De Oskam Groep uit Utrecht is gestart met de installatie van het grootste zonnepanelenproject in Utrecht tot nu toe. Na realisatie van het project zal De Oskam Groep, gevestigd op Industrieterrein Lage Weide aan de Uraniumweg 27 te Utrecht, volledig kunnen voorzien in de eigen stroomvoorziening. In totaal zullen er 6.500 zonnepanelen worden geplaatst, die in totaal goed zijn voor een opbrengst van 1,7 Megawatt aan zonne-energie.

De Oskam Groep zal hiermee ook een substantiële bijdrage gaan leveren aan de ambitie van de Gemeente Utrecht om 10% van de daken tegen 2020 te voorzien van zonnepanelen. Op dit moment is in de stad voor ongeveer 15 Megawatt geïnstalleerd. Met dit project komt hier in één keer meer dan 10% bij. Jos van Rooijen van Oskam: “We zijn zeer trots op dit resultaat. Het past helemaal bij de kernwaarden en duurzame ambities van De Oskam Groep”

Koploper
De Oskam Groep gaat dit project in samenwerking met DenG Solar te Soesterberg realiseren. Achter de schermen is samen het afgelopen jaar hard gewerkt om de SDE+ subsidie toegekend te krijgen, en met succes. In december ontving De Oskam Groep de positieve bevestiging dat de SDE+ subsidie werd toegekend. Deze subsidie van het Rijk, mogelijk gemaakt door minister Kamp, is bedoeld om bedrijven en (non profit) instellingen te stimuleren om hernieuwbare energie te produceren.
DenG Solar is een van de samenwerkingspartners van het Energiecollectief ECLW, waarvan De Oskam Groep lid is. ECLW ondersteunt ondernemers op o.a. Lage Weide bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Omdat er veel zware industrie aanwezig is op Lage Weide en er relatief veel vierkante meters dak beschikbaar zijn, werd al enige jaren geleden met betrokken instanties gekeken naar mogelijkheden om duurzame energie in Utrecht op te wekken en meer te gaan voorzien in de eigen stroomvoorziening. Met de realisatie van de 6.500 zonnepanelen draagt De Oskam Groep bij aan de verduurzamingsdoelstelling van het bedrijventerrein Lage Weide, om samen met de gemeente Utrecht, te komen tot een CO2-reductie van 30% in 2020.

Jos van Rooijen: “Vanuit onderzoek weten we dat fossiele brandstoffen eindig zijn en dat we met elkaar een verantwoordelijkheid hebben om meer alternatieve energievoorzieningen te gaan inzetten. De Oskam Groep heeft als sloopaannemer veel ervaring opgedaan met het beschermen van vernietiging van primaire bouwstoffen en wil ook hierin als sloopaannemer een voortrekkersrol in vervullen. De installatie van de 6.500 zonnepanelen draagt bij aan deze ambitie en is een verdere stap in het reduceren van CO2-uitstoot en uitputting van fossiele brandstoffen.


Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...