Vestia zet mes in eigen vlees

Vestia zet mes in eigen vlees

Gepubliceerd op:

Vestia gaat ook intern flink bezuinigen. De corporaties kondigde aan 250 banen te schrappen en vier kantoren te sluiten. Deze maatregelen komen voort uit een reorganisatieplan dat moet bijdragen aan het op orde krijgen van de financiën.

Vestia, de grootste corporatie van Nederland, kwam in grote financiële problemen door speculatie met gevaarlijke derivaten. Dat leverde een verliespost op van 2 miljard euro, waarvan de corporatie 1,3 miljard moet zien terug te verdienen. Collega corporaties dragen de overige 700 miljoen euro bij om de corporatie overeind te houden. Vestia zelf is door de forse opgave gedwongen om investeringen te schrappen, woningen af te stoten, huren te verhogen en intern de zaken op orde te krijgen. Eén van de maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de bedrijfslasten afnemen, is het schrappen van arbeidsplaatsen. Vestia kondigde deze week aan dat het van 1150 arbeidsplaatsen, terug gaat naar 900. Van een organisatie met zelfstandige woonbedrijven en gespecialiseerde vakbedrijven, verandert Vestia de komende tijd in een gecentraliseerde organisatie met een klein bestuur, vier directies, zeven vestigingen en acht woonservicepunten.

Vestia beoogt het merendeel van het geld terug te verdienen met de verkoop van woningen, zowel aan particulieren als aan andere woningcorporaties en beleggers. Vestia is onder meer actief in Den Haag, Zoetermeer en Delft. Veel huurders van Vestia klagen over hoge huren, verpaupering van wijken en verwaarloosde woningen.

Bron: anp

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...