Zaanse woningcorporaties hebben het moeilijk

Zaanse woningcorporaties hebben het moeilijk

Gepubliceerd op:

Zaanse woningcorporaties krijgen hun begrotingen maar moeilijk rond. Daardoor zien ze zich genoodzaakt om de komende tijd mensen te ontslaan, te bezuinigen op onderhoud en renovatie en nieuwbouwplannen uit te stellen of af te blazen.

 

Zaanse woningcorporaties krijgen hun begrotingen maag moeilijk rond. Daardoor zien ze zich genoodzaakt om de komende tijd mensen te ontslaan, te bezuinigen op onderhoud en renovatie en nieuwbouwplannen uit te stellen of af te blazen.

 

De woningmarkt zit op slot en toont nog geen tekenen van herstel. Daardoor lopen ook de Zaanse woningcorporaties verwachte inkomsten mis. Aan de andere kant nemen hun uitgaven toe, deels vanwege hun deelname aan het ‘reddingsfonds’ voor woningcorporaties, deels door nieuwe bijdragen aan het Rijk voor huursubisidies. De Zaanse corporatie ZHV gaf onlangs toe elf miljoen aan inkomsten nodig te hebben om alle extra uitgaven te dekken. Ook andere corporaties in de Zaanstreek laten weten in een lastig parket te zitten. Ze zien geen andere uitkomst dan te snijden in hun uitgaven. Dit zal zichtbaar worden in ontslagen, het schrappen van investeringen in onderhoud en renovatie en het uitstellen of zelfs schrappen van nieuwbouwplannen.

 

ZVH, Parteon, Rochdale, Wormerwonen en WOV (Woningbouwvereniging Oostzaanse Volkshuisvesting) komen in het najaar met hun nieuwe begrotingen. Pas dan wordt duidelijk wat de exacte gevolgen zullen zijn van de ontwikkelingen.

 

Bron: noordhollandsdagblad.nl

 

Een greep uit ons leveranciersregister

Kingspan Light + Air
Experts op het gebied van brandveiligheid, daglichtconstructies, klimaattechniek, zonwering & louvre ...
Berenschot Search
Grondlegger van vooruitgang ...
Alvast
Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...