Lens ZonAlarm: zonder monitoring toch inzicht in uw zonnesystemen

Lens ZonAlarm: zonder monitoring toch inzicht in uw zonnesystemen

Gepubliceerd op:

Zonnepanelen zijn een lange termijninvestering en wellicht bent u al jaren goed bezig met zonnesystemen voor uw woningbestand. Maar in hoeverre heeft u echt grip op uw bestaande PV-portfolio? En weet u zeker dat uw huurders de zonnestroom ontvangen waarvoor ze maandelijks een bijdrage betalen? Lens kan u helpen met inzicht in uw PV-installaties die nu nog niet gemonitord worden.

Laagdrempelige basismonitoring zonder internetverbinding
Om altijd het maximale uit uw zonnesystemen te kunnen halen, is het belangrijk om inzicht te hebben in de prestaties van het systeem. Systemen kunnen echter uitvallen. Ongemerkte stilstand maakt dat er ook geen rendement is. U zadelt uw huurder dan mogelijk op met dubbele energielasten. Met Lens ZonAlarm voor alle typen aansluitingen, voor zowel woningen als centrale voorzieningen, voorkomt u dit.

ODA
Lens ZonAlarm monitort de werking van een PV-systeem via de slimme meter. Er is dus geen aparte communicatiemodule nodig. Lens kan als gecertificeerd Onafhankelijke Diensten Aanbieder (ODA) slimme meters uitlezen, indien hiervoor toestemming is gegeven. ZonAlarm kan worden toegepast op alle typen aansluitingen mits er een slimme meter is. Zo weet u of een PV-systeem zonnestroom opwekt.

Hoe werkt Lens ZonAlarm?
Door de slimme meter uit te lezen, ziet Lens of er wel of geen stroom wordt teruggeleverd. Op basis van onze algoritmes kan daaruit worden afgeleid of het PV-systeem werkt of niet. Als blijkt dat de prestaties niet naar verwachting zijn, wordt direct een ticket aangemaakt. Lens Klantenservice ontvangt hier een automatische melding van. Afhankelijk van uw behoefte, neemt Lens direct contact op met de huurder of met u. Ook kunnen we eventueel een locatiebezoek plannen als er een storing verholpen moet worden. Tickets kunnen ook worden toegewezen aan uw eigen installateur(s) ter opvolging. Dankzij periodieke rapportages bent u op de hoogte van de werking van uw systemen, de (storings)meldingen en eventuele uitgevoerde vervolgacties.  

Voordelen
  • Inzicht in werking van het PV systeem, ook zonder communicatiemodule
  • Geen online bruto productie meter, simcard nodig
  • Onafhankelijk van migratie van 2G naar 4G/5G
  • Alleen toestemming van de huurder nodig, verder hoeft de huurder niets te doen
  • Lens verzorgt de huurderstoestemming
  • Automatische signalering en melding
  • Huurdersloket bij Lens Klantenservice
  • Lens Beheerdiensten of tickets naar de eigen installateur
Lens install base
Lens heeft sinds 2018 de ODA status en werkt al drie jaar aan haar ZonAlarm. Inmiddels leest Lens de meters uit bij meerdere woningcorporaties, en de install base wordt na de eerste succesvolle pilots nu snel uitgebouwd.

Wie is Lens?
Lens is dé full-service zonpartner voor woningcorporaties. Van ontwikkeling en realisatie tot beheer, geheel zorgeloos. Onze zonnedaken vindt u in heel Nederland, voor residentieel en commercieel vastgoed. We bieden oplossingen voor elk dak, onder één dak.

Meer informatie
Wilt u meer weten over ZonAlarm of de andere diensten van Lens? Neem dan eens een kijkje op www.lens-energie.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tessa te Riele van Lens via tessa@lens-energie.nl.

  

Een greep uit ons leveranciersregister

Drowa isolatiechips
Drowa; één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen ...
Wolters Vastgoedonderhoud
Wolters Vastgoedonderhoud is al voor veel woningcorporaties een deskundige partner in het totale onderhoud ...
Spectrus B.V.
Spectrus Licht & Advies gaat verder dan alleen verlichting ...