Vestia verhaalt schade op oud-commissarissen

Vestia verhaalt schade op oud-commissarissen

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Vestia claimt een bedrag van ruim 2 miljard euro bij acht oud-commissarissen. Daarmee stelt de corporatie hen aansprakelijk voor de verliezen die de corporatie leed door het speculeren met derivaten door de bestuurders. Ze hadden dat moeten bekritiseren en aan de bel moeten trekken.

In een brief van 22 oktober verwijt Vestia de ex-commissarissen dat zij onvoldoende toezicht hebben gehouden op de handel in derivaten, waarmee oud-bestuurder Erik Staal en zijn financiële rechterhand Marcel de V, renterisico's dachten af te kunnen dekken. Doordat de rente daalde, pakte dat speculeren anders uit dan verwacht, waardoor de corporatie financieel aan de afgrond raakte. Banken claimden uiteindelijk een bedrag van 2,1 miljard euro. Vestia claimt die 2 miljard euro nu bij de oud-commissarissen, omdat ze hen verantwoordelijk houdt voor de geleden schade. Er is beslag gelegd op de bestuursaansprakelijkheidsverzekering van de voormalige commissarissen, die Vestia ooit voor hen afsloot.

De hele sector moet dit jaar een forse `saneringsbijdrage' betalen, geheven door het Centraal Fonds Volkshuisvesting, om te voorkomen dat Vestia failliet gaat. Per huurwoning komt dit neer op ruim EUR 200,-

Een greep uit ons leveranciersregister

House-liner BV
Wilt u één aanspreekpunt die de meest economische en kwalitatieve oplossing biedt voor uw leidingproblemen ...
Daikin Nederland
Daikin is wereldwijd toonaangevend in de markt voor klimaatsystemen en zet zich als bevlogen marktleider in ...
Intergas Verwarming B.V.
Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels...