Vestia verhaalt schade op oud-commissarissen

Vestia verhaalt schade op oud-commissarissen

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Vestia claimt een bedrag van ruim 2 miljard euro bij acht oud-commissarissen. Daarmee stelt de corporatie hen aansprakelijk voor de verliezen die de corporatie leed door het speculeren met derivaten door de bestuurders. Ze hadden dat moeten bekritiseren en aan de bel moeten trekken.

In een brief van 22 oktober verwijt Vestia de ex-commissarissen dat zij onvoldoende toezicht hebben gehouden op de handel in derivaten, waarmee oud-bestuurder Erik Staal en zijn financiële rechterhand Marcel de V, renterisico's dachten af te kunnen dekken. Doordat de rente daalde, pakte dat speculeren anders uit dan verwacht, waardoor de corporatie financieel aan de afgrond raakte. Banken claimden uiteindelijk een bedrag van 2,1 miljard euro. Vestia claimt die 2 miljard euro nu bij de oud-commissarissen, omdat ze hen verantwoordelijk houdt voor de geleden schade. Er is beslag gelegd op de bestuursaansprakelijkheidsverzekering van de voormalige commissarissen, die Vestia ooit voor hen afsloot.

De hele sector moet dit jaar een forse `saneringsbijdrage' betalen, geheven door het Centraal Fonds Volkshuisvesting, om te voorkomen dat Vestia failliet gaat. Per huurwoning komt dit neer op ruim EUR 200,-

Een greep uit ons leveranciersregister

Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.
Man&Mach
Wij zijn een specialist die niet alleen saneert, maar ook renoveert en herstelwerkzaamheden uitvoert ...
Wolters Vastgoedonderhoud BV
Wolters BV is al voor veel woningcorporaties een deskundige partner in het totale onderhoud ...