Duurzaam renovatieproject Montfoort opgeleverd

Duurzaam renovatieproject Montfoort opgeleverd

Gepubliceerd op:

In Montfoort is onlangs het eerste duurzame renovatieproject volgens het Active House principe opgeleverd. Het betreft tien sociale huurwoningen en een modelwoning. Active House is een duurzaam concept dat zorgt voor bijna-energieneutrale woningen met een goed binnenklimaat.

Het Active House bouwconcept is in Nederland voor het eerst toegepast bij de renovatie van sociale huurwoningen die meer dan 40 jaar oud zijn. Het project bij de Poorters van Montfoort – eigendom van corporatie GroenWest - is succesvol afgerond. Het (ver)bouwconcept heeft ervoor gezorgd dat de woningen bijna geen energievraag meer hebben, terwijl het binnenklimaat zeer aangenaam is geworden omdat er meer leefruimte, daglicht en natuurlijke ventilatie is gecreëerd. De isolatie is verbeterd en er zijn duurzame installatietechnieken toegepast. Energiebesparing is belangrijk in het concept, maar een gezond en comfortabel binnenklimaat voor de bewoners stond uiteindelijk centraal. In Nederland staan meer dan twee miljoen woningen die ouder zijn dan dertig jaar en binnen niet al te lange tijd een energiemodernisatie moeten ondergaan. De tien woningen in Montfoort zijn een goed voorbeeld van hoe dit is aan te pakken. Om die reden is één van de woningen in het project open gesteld als modelwoning. Geïnteresseerde architecten, corporaties, aannemers en gemeenten kunnen er de komende maanden inspiratie opdoen. Inschrijvingen voor rondleidingen zijn mogelijk via www.velux.nl/depoorters.

Door het project te monitoren, gaan deelnemers testen of de gestelde doelstellingen in de praktijk daadwerkelijk zijn behaald. Zo gaat men CO2-waardes en temperaturen in de woningen meten en wordt gekeken naar het energieverbruik en de energieopbrengst. Ook zullen bewoners gevraagd worden wat het ervaringen zijn met het leefklimaat in de woningen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Oskam Groep
Full service dienstverlener voor sloopwerken, asbestverwijdering, bodemsanering en infrastructurele werkzaamheden ...
Notapp
Met onze diepgaande kennis van registergoed zorgen we voor een soepele samenwerking tussen alle partners ...
Daikin Nederland
Daikin is wereldwijd toonaangevend in de markt voor klimaatsystemen en zet zich als bevlogen marktleider in ...