Ymere onder verscherpt toezicht gesteld

Ymere onder verscherpt toezicht gesteld

Gepubliceerd op:

Ymere, met 77.000 woningen één van de grootste woningcorporaties van Nederland, is onder verscherpt toezicht gesteld. De toezichthouder, het Centraal Fonds Volkshuisvesting, is verontrust over de leningen en de aangeleverde financiële informatie van de corporatie.

Het CFV zegt zich zorgen te maken over de financiële continuïteit van de Amsterdamse woningcorporatie Ymere onder de huidige omstandigheden. De corporatie zou veel riskante leningen hebben uitstaan terwijl uit de cijfers blijkt dat het vermogen daalt. Dat betekent dat de financiële houdbaarheid van het bedrijf op het spel staat. Ymere wordt daarom vanaf heden nauwlettend in de gaten gehouden. De corporatie moet onderwijl een plan opstellen om verbetering te brengen in de financiële situatie en regelmatig rapporteren over de ontwikkelingen. 

Vorige week nog kwam naar buiten dat de top bij Ymere een fors salaris krijgt. Zij zijn daar streng over toegesproken door minister Blok. De minister liet toen tevens weten dat er iets gedaan moet worden aan het grote aantal geschillen met huurders. Blok is sinds zijn aantreden hard bezig om orde op zaken te krijgen in de corporatiewereld.

Bron: rtlnieuws.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

BSH Huishoudapparaten
BSH Huishoudapparaten B.V. is in Nederland verantwoordelijk voor de marketing, sales en service van de huishoudapparaten ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...