Woonbond reikt prijs uit aan energiebesparende huurders

Woonbond reikt prijs uit aan energiebesparende huurders

Gepubliceerd op:

Het gasverbruik ligt bij een slecht geïsoleerd huis drie keer hoger dan bij een goed geïsoleerd huis. Om te laten zien dat huurders daar iets aan kunnen doen heeft de Woonbond de Gouden Stokstaart in het leven geroepen. Deze prijs is voor het eerst uitgereikt aan bewonerscommissie Kleine Jan in Huizen.

Kleine Jan won deze prijs vanwege hun goede samenwerking met elkaar en met verhuurder de Alliantie. Zij hebben ervoor gezorgd dat ruim 50 woningen beter zijn geïsoleerd. De bewonerscommissie werd daarbij ondersteund door de Energiebus van de Woonbond. Een aantal woningen heeft ook zonnepanelen gekregen. “We zijn heel blij met deze prijs. We gaan nu een enquête houden om te kijken hoe de renovatie is bevallen, en om te kijken wat er nu nog beter kan”, aldus Roger Reijkers van Kleine Jan. “En we zijn natuurlijk benieuwd naar de precieze besparing komende winter.”

Tijdens de campagne ‘Er zit geld in samen isoleren’, waar de prijs onderdeel van is, ondersteunt de Woonbond groepen huurders om samen met verhuurders energiebesparende maatregelen te nemen. Huurders worden aangespoord deze zomer te gebruiken om met andere bewoners te overleggen en ideeën te ontwikkelen om samen energie te besparen. Vervolgens kunnen huurders met een plan naar de verhuurder stappen. Zij kunnen een voorbeeld nemen aan bewonerscommissie Kleine Jan.

Veel huurders weten namelijk niet goed waar te beginnen, wat de mogelijkheden zijn, waarom samenwerken zo belangrijk is en hoe je de verhuurder zover krijgt dat hij meewerkt. Om huurders te ondersteunen heeft de Woonbond energiecoaches, zijn er onderzoeken vanuit de Energiebus en diverse energieworkshops.

Een greep uit ons leveranciersregister

Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Kiwa Technology B.V.
Kiwa Technology is een internationale dienstverlener en kennispartner in de energie- en waterketen ...
Midglas
Met veel ervaring verzorgen wij al sinds 1911 soepel het schadeherstel en schademanagement van onze relaties ...