Renovatieproject? Start met vakkundig kruipruimte onderzoek

Renovatieproject? Start met vakkundig kruipruimte onderzoek

Gepubliceerd op:

Door overmatig vocht in de kruipruimte, ontstaan problemen als houtrot en aantasting door zwam en schimmels. Het grondwater kruipt in de muren en vloer waardoor schimmels en vochtproblemen ontstaan. Als woningen vol zitten met vocht, heeft het niet alleen een negatieve invloed op de muren en energieverbruik, maar ook op de gezondheid van de bewoners. 

Meten is weten: vakkundig seriematig onderzoek aan de start van renovatieprojecten, is winst op lange termijn.

Vakkundig onderzoek en duurzame uitvoering
Om het heersende klimaat te bepalen, doen wij metingen naar de vochtigheidsgraad en het ventilatieniveau van woningen, met het accent op de kruipruimten. Wij brengen per woning in kaart of er sporen zijn van zwamgroei of houtaantastende insecten en waar deze zich bevinden. Alle vervolgwerkzaamheden als zwamsanering, houtconservering en bijvoorbeeld vloerherstel en kruipruimte isolatie, worden door onze eigen vakbekwame medewerkers uitgevoerd.

Kruipruimte isoleren: energierekening omlaag en wooncomfort omhoog

Hoe werkt ISOCHIPS®
Een laag ISOCHIPS® houdt de kruipruimtebodem eronder relatief koud waardoor deze zal gaan fungeren als condensor. Het vocht in de relatief warmere lucht boven de laag ISOCHIPS® zal het koudste punt opzoeken en condenseren tegen de koude kruipruimtebodem. Door dit condensatieproces daalt de relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte en worden muren en de onderzijde van de begane grondvloer droger. Aan droge oppervlakken wordt minder warmte onttrokken dan in natte toestand. Daarnaast zorgt een laag ISOCHIPS® ervoor dat de kruipruimte bodem niet kan opwarmen waardoor verdamping van vocht uit de bodem wordt voorkomen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Valprevent BV
Valprevent adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt valbeveiliging voor de meest uiteenlopende toepassingen ...