Kennemer Wonen plaatst zonnepanelen op huurwoningen

Kennemer Wonen plaatst zonnepanelen op huurwoningen

Gepubliceerd op:

Kennemer Wonen gaat zonnepanelen plaatsen op de huurwoningen zonder huurverhoging. De huurders profiteren direct omdat de lagere energielasten zorgen voor lagere woonlasten. Afhankelijk van de ruimte op het dak worden er maximaal zes zonnepanelen geplaatst.

Door grondgebonden woningen en hoogbouwcomplexen te voorzien van zonnepanelen zet Kennemer Wonen een forse stap op het gebied van betaalbaarheid en beschikbaarheid van huurwoningen voor de sociale doelgroep. Daarnaast leidt deze maatregel tot een flinke vermindering van de uitstoot van CO2 voor een bijdrage aan een beter milieu.

Het is de bedoeling dat in 2022 de woningen van Kennemer Wonen gemiddeld energielabel B hebben. Het plaatsen van de zonnepanelen versnelt het behalen van dit doel. In vier jaar tijd verwacht Kennemer Wonen vierduizend woningen van zonnepanelen te voorzien. De woningen en hoogbouwcomplexen waar het meeste energie te besparen valt zijn het eerst aan de beurt. Het komende half jaar wordt in kaart gebracht wanneer welke woningen worden voorzien. Begin 2017 start het project.

Het plaatsen van de zonnepanelen wordt uitgevoerd door derden. De verwachting is iedere werkweek 25 installaties te verrichten. Het plaatsen van een installatie met maximaal 6 zonnepanelen duurt gemiddeld één dag. Huurders worden vroegtijdig geïnformeerd door Kennemer Wonen over wanneer zij aan de beurt zijn en wat zij kunnen verwachten. Voor woningen die een ongunstige ligging hebben voor zonnepanelen gaat Kennemer Wonen op zoek naar een alternatief zodat ook deze huurders straks kunnen profiteren van lagere energielasten.

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Ventilatietechniek
Goede ventilatie is onmisbaar voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is al meer dan 25 jaar ...
Bofloor B.V.
PVC Kliktegels; de perfecte vloer voor bijna iedere toepassing ...
HousingWell B.V.
HousingWell levert persooneelshuisvesting op maat...