Friesland investeert in huurprojecten en herbestemmingen

Friesland investeert in huurprojecten en herbestemmingen

Gepubliceerd op:

De provincie Friesland investeert 22 miljoen euro in de Friese woningmarkt. Friesland wil hiermee de realisatie van bijzondere huurprojecten en herbestemmingen van ruimtes naar woonfuncties bevorderen. De regelingen zijn een onderdeel van het Aanvalsplan Woningmarkt.

De Participatieregeling bijzondere huurprojecten richt zich op investeerders en beleggers in huurwoningen buiten het reguliere aanbod van de woningcorporaties. Het kan dan gaan om woningen in de vrije sector of om bijzondere doelgroepen zoals combinaties met zorg of studentenhuisvesting. Voor deze regeling heeft Provinciale Staten 20 miljoen euro gereserveerd uit het Aanvalsplan Woningmarkt.

Voor de Herbestemmingsregeling reserveert de provincie 2 miljoen euro uit het Aanvalsplan Woningmarkt. De regeling zorgt voor een versnelling van het proces van de herbestemming, functiewijziging en verbouwing van bestaande ruimten. De bestaande ruimten worden omgezet naar een woonfunctie in de vrije huursector of huurprojecten voor bijzondere doelgroepen.

Deze regelingen maken onderdeel uit van het Aanvalsplan Woningmarkt, onderdeel van het investeringsprogramma Wurkje foar Fryslan. Met dit programma investeert de provincie een 300 miljoen euro in de mienskip.

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...
Breijer Legionellapreventie
Drinkwater is letterlijk van levensbelang. Daarmee wilt u geen enkel risico lopen, en terecht ...