Gasabsorptiewarmtepomp; Duurzaam verwarmen met maximaal rendement

Gasabsorptiewarmtepomp; Duurzaam verwarmen met maximaal rendement

Gepubliceerd op:

Wat is een Gasabsorptiewarmtepomp (Gas HP)?
Een warmtepomp is een duurzame techniek die energie uit de omgeving omzet in bruikbare warmte voor de verwarming van een gebouw. De bron van de warmtepomp is de buitenlucht. Het grote voordeel van de GAS HP is dat de warmtepomp wordt aangedreven door een gasvlam. De elektrische compressor van een traditionele warmtepomp is vervangen door een thermodynamische compressor. Behalve het praktische voordeel dat er geen grote krachtstroominstallatie nodig is, heeft de GAS HP een zeer stabiel rendement. Dat betekent dat ook bij lage buitentemperaturen of juist bij hoge watertemperaturen in het gebouw een hoog rendement kan worden gehaald.

Breed toepasbaar
De Remeha GAS HP komt optimaal tot zijn recht in installaties met veel draaiuren. Zij worden meestal ingezet om in de basis warmtevraag van een gebouw te voorzien. Dit kan zowel nieuwbouw als renovatie zijn. Hij is zeer geschikt in cascade met Remeha HR-ketels (Remeha Quinta, GAS 210 ECO PRO, GAS 310 ECO PRO en GAS 610 ECO PRO), waarbij de warmtepomp altijd als eerste in bedrijf komt. De warmtepomp kan stand alone of in cascadeopstelling geleverd worden variërend in vermogen van 70 kW tot 175 kW (5 warmtepompen op een frame). De cascadeopstellingen worden compleet voorgemonteerd geleverd, alle gas-, water- en elektrische aansluitingen zijn reeds aanwezig.

De voordelen op een rij
 • Hoog vermogen en rendement bij lage buitentemperaturen.
 • Hoog rendement bij hoge watertemperaturen.
 • Geen verzwaring van elektriciteitsinstallatie nodig.
 • Eenvoudige (cascade) installatie.
 • De warmtepompen worden voorgemonteerd op een skid (cascadeframe) geleverd (max. 5 warmtepompen per skid).
Bereken direct uw besparing
De Remeha Gasabsorptiewarmtepomp is een logische aanvulling op het brede assortiment van Remeha. En omdat voor Remeha energiebesparing een essentieel onderwerp is, ontbreekt de Gasabsorptiewarmtepomp niet in het programma. Het is een duurzame oplossing omdat de buitenlucht wordt gebruikt als warmtebron en levert in vele gevallen een verbetering van het energielabel op. Daarnaast wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd.

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Ga naar nl.remeha.com/gashp en bereken uw besparing
op gasverbruik en CO2-uitstoot.

Profiteer van de Energie Investeringsaftrek
U kunt aanspraak maken op de Energie Investeringsaftrek (EIA), een maatregel van de overheid om het gebruik van duurzame energie bij ondernemend Nederland te stimuleren. Een deel van de investering in een warmtepomp kan van de belasting worden afgetrokken waardoor het rendement van de investering nog verder toeneemt. 

Op uw dak geld verdienen en milieu sparen?
Remeha Gasabsorptiewarmtepomp: meer rendement en verlaging CO2-uitstoot

Dankzij een project van Woningstichting Vaals in samenwerking met Remeha, zijn zo’n 200 flatwoningen in Vaals voorzien van duurzame warmtetechnologie. Voor de bewoners betekent dit een maximale energiebesparing en een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot.

Door de installatie van de warmtepompen op de twee flatgebouwen wordt een jaarlijkse CO2-reductie gerealiseerd van maar liefst 74 ton. De Gasabsorptiewarmtepompen hebben door hun innovatieve techniek een zeer hoog rendement, veel hoger dan een HR-ketel. Dit leidt tot een aanzienlijk lager energieverbruik. Een gemiddeld huishouden kan tot wel 20% besparen op de jaarlijkse energienota.

Gasabsorptiewarmtepompen worden per stuk met een vermogen van 35 kW of op een skid tot een vermogen van 175 kW geleverd. Ze zijn gemakkelijk te combineren met bestaande of nieuwe cv-ketels. Omdat de toestellen op het dak kunnen worden geplaatst, nemen zij geen kostbare binnenruimte in beslag. De Gasabsorptiewarmtepompen gebruiken buitenlucht als warmtebron, zodat het niet nodig is grondbronnen aan te boren.

Feiten op een rij: 
 • 2 Woonflats uit 1967 met 188 woningen.
 • 2 x 5 stuks warmtepompen - 2 x 175 kW.
 • Verbeterd energielabel: van C naar B.
 • Hoger rendement dan HR-ketel, tot 165%.
 • Probleemloze werking bij lage buitentemperaturen.
 • Gemakkelijk te combineren met bestaande of nieuwe cv-ketels.
 • Te plaatsen op het dak, dus geen ruimtebeslag binnen.
 • Buitenlucht als warmtebron.
Kijk voor meer projecten op: https://www.linkedin.com/company/gasabsorptiewarmtepomp---gas-hpRemeha B.V.  Postbus 32 7300 AA Apeldoorn
T: 055-549 69 69
E: remeha@remeha.nl
I: nl.remeha.com
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/energie/remeha-bv

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Quality Creations International
Producten die het eenvoudig mogelijk maken brandveilig te leven ...
GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...