Outsourcing warmtelevering leidt  tot lagere exploitatiekosten

Outsourcing warmtelevering leidt tot lagere exploitatiekosten

Gepubliceerd op:

Outsourcing van warmtelevering is hét antwoord op de Warmtewet. Eneco neemt alle risico's en verplichtingen van corporaties over en investeert in nieuwe, duurzame installaties. WoonInvest ervaart binnenkort de voordelen: totaalontzorging én lagere exploitatiekosten. De corporatie draagt de warmtelevering van twee portiekflats in Voorburg volledig over aan Eneco.

Meer service, lagere kosten
De Warmtewet maakt sinds afgelopen januari woningcorporaties tot energieleverancier tegen wil en dank, terwijl zij zich juist nu willen richten op hun kerncompetenties als sociale verhuurder. Eneco kan de woningcorporaties ontzorgen. De marktleider op het gebied van warmtelevering neemt niet alleen de volledige levering en exploitatie - inclusief klantcontacten - voor haar rekening, maar is ook bereid te investeren in warmte- en warmwaterinstallaties. Zo worden de installaties helemaal up to date gebracht en het serviceniveau richting huurders gewaarborgd, zonder dat hiervoor extra financiering door de corporatie zelf is vereist.

WoonInvest
In 2013 ging WoonInvest op zoek naar een partner om de onveilige open geisers in twee van haar wooncomplexen te vervangen. De woningcorporatie dacht in eerste instantie aan elektrische boilers. Die zijn echter niet duurzaam, terwijl verduurzaming van het complex wel een nadrukkelijk streven was.
Eneco kwam met een plan voor een complete nieuwe collectieve warmwatervoorziening.
Door de warmtewet ontstond de behoefte om de hele warmtevoorziening (ruimteverwarming en warm tapwater) uit te besteden. Dat is gebeurd.
De volledige installatie, inclusief leidingwerk neemt Eneco voor haar rekening, de balanspositie van WoonInvest wordt in z'n geheel niet beïnvloed. Zo wordt Eneco economisch eigenaar en draagt zij de volledige risico's, terwijl WoonInvest voldoet aan alle eisen van de Warmtewet. WoonInvest heeft er geen omkijken naar en kan na de vernieuwing uitzien naar aanzienlijk minder gasverbruik, betere prestaties en lagere exploitatiekosten. De vooruitzichten zijn zo gunstig dat er nu gesprekken worden gevoerd over verdere outsourcing van warmte bij vergelijkbare complexen. 

Outsourcing is de toekomst
Sinds de lancering van de Warmtewet overwegen woningcorporaties in het hele land outsourcing van hun warmtelevering. Eneco is hierover in gesprek met corporaties van elke schaal, groot én klein. De energieleverancier kiest voor duurzame klantrelaties op de lange termijn en zet al haar competenties in om kwalitatief hoogwaardige warmtelevering voor corporaties èn haar huurders behapbaar en betaalbaar te houden.
  
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willy Heussen, Salesmanager Duurzaam Wonen bij Eneco: willy.heussen@eneco.com

Een greep uit ons leveranciersregister

Fermacell BV
Fermacell BV, onderdeel van Xella International GmbH, is actief op de internationale bouwstoffenmarkt ...
Storingservice.nl
Storingservice.nl - uw partner bij storingen en calamiteiten ...
SmartDocuments
SmartDocuments is van de grond af aan gebouwd om de documentcreatie te automatiseren ...