Ruim 96.000 mensen laten woonduur omzetten in inschrijfduur

Ruim 96.000 mensen laten woonduur omzetten in inschrijfduur

Gepubliceerd op:

Dit jaar hebben al 96.991 inwoners van de stadsregio Amsterdam hun woonduur om laten zetten in inschrijfduur door zich in te schrijven bij WoningNet. Hiermee krijgen zij betere kansen op een sociale huurwoning in de toekomst. Het omzetten van de woonduur in inschrijfduur is nog mogelijk tot 31 december 2015.

Woonduur is de tijd dat mensen in de stadsregio in hun huidige huur- of koopwoning wonen. Toewijzing van sociale huurwoningen op basis van opgebouwde woonduur is als gevolg van een wetswijziging afgeschaft. Er is een overgangsregeling voor mensen die al woonduur in de stadsregio hebben opgebouwd. Voor die mensen is het verstandig zich nog dit jaar in te schrijven bij WoningNet. Hun woonduur wordt dan automatisch omgezet in inschrijfduur. En hoe meer inschrijfduur, des te groter de kans op een sociale huurwoning zodra dat nodig is.

De helft van de nieuwe inschrijvers is 50 jaar of ouder. De cijfers tonen dat vooral het percentage inschrijvers in de leeftijd van 30 tot 50 jaar achterblijft. Daarnaast zijn er relatief minder inschrijvers tussen 25 en de 30 jaar. Voor deze mensen is het vaak minder noodzakelijk om zich in te schrijven. Maar ook huiseigenaren kunnen in de toekomst in een situatie komen dat zij gebruik moeten maken van een sociale huurwoning. Bijvoorbeeld als gevolg van baanverlies of arbeidsongeschiktheid. Voor mensen die al woonduur hebben opgebouwd, kan het daarom raadzaam zijn om zich in te schrijven. Inschrijving is dan eigenlijk een soort `woonverzekering'.

In het afgelopen voorjaar is al campagne gevoerd door de Stadsregio, gemeenten en woningcorporaties om mensen te attenderen op de wijzigingen. Komende maanden intensiveren de Stadsregio, de woningcorporaties en de gemeenten de communicatie om alle inwoners van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad en Zeevang in te lichten over de mogelijkheid dit jaar hun woonduur om te laten zetten in inschrijfduur.

Een greep uit ons leveranciersregister

Luxs B.V.
Luxs | Vastgoeddata. Maar dan slim.
Dakmerk
DAKMERK. Hét keurmerk voor platte daken ...
REC Solar EMEA GmbH
REC biedt zonnepanelen die ideaal zijn voor commerciële daken ...