Arcade neemt 500 Vestia-woningen over in Den Haag en Westland

Arcade neemt 500 Vestia-woningen over in Den Haag en Westland

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Arcade neemt een kleine 500 woningen over van het noodlijdende Vestia. Daartoe hebben de twee corporaties vorige week een intentieovereenkomst getekend. De 500 woningen – grotendeels sociale huur - zijn verdeeld over zeven wooncomplexen in Den Haag en Westland.

De overname betreft om precies te zijn 484 woningen, waarvan bijna 70% binnen de sociale huursector valt. Met de overname stroomt er weer het nodige geld in de kas van Vestia. En dat is hard nodig, want de corporatie verkeert nog altijd in grote financiële problemen. In totaal moet de corporatie 30.000 wooneenheden afstoten om uit de gevarenzone te komen. In dit geval neemt Arcade niet alleen 484 woningen over van Vestia, ook gaan er drie fte’s mee naar de collega-corporatie. Omdat ook veel banen op de tocht staan bij Vestia, lag het voor de hand om medewerkers met kennis van het woningaanbod mee te nemen in plaats van nieuwe mensen aan te nemen voor het extra werk. Arcade versterkt met deze overname haar positie in zowel Westland als Den Haag. In Westland is de corporatie al de grootste verhuurder. Westland is blij dat Vestia de woningen niet verkoopt op de vrije markt. In de gemeente bestaan nu al lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen. Als woningen aan de doelgroep met lage inkomens onttrokken zouden worden, zou de situatie alleen maar verergeren. Voor de huurders verandert de overname niets, zo geven de corporaties aan. Arcade neemt de huurovereenkomsten ongewijzigd over.

Vestia is voornemens om tot 2022 ruim 30.000 eenheden te verkopen om haar financiële positie te verbeteren. Naast de verkoop van gehele complexen aan collega-corporaties en vastgoedbeleggers, verkoopt Vestia ook woningen op de particuliere markt en aan haar  huurders. Op dit moment zijn er totaal ruim 5.000 eenheden verkocht.

Een greep uit ons leveranciersregister

Liftintermediair
Liftintermediair: De volledig onafhankelijke, ervaren adviseur in liftinstallaties ...
WoonConnect
Met WoonConnect brengt u uw woningvoorraad digitaal in kaart. Alle benodigde informatie is ...
Ibis Power
Hernieuwbare energie voor de mensen ...