Grootschalige aanpak energiebesparing bestaande gebouwen

Grootschalige aanpak energiebesparing bestaande gebouwen

Gepubliceerd op:

Minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaf onlangs het startschot voor een versnelde, grootschalige aanpak van energiebesparing bij bestaande gebouwen. Hij stelt bijna 12 miljoen euro beschikbaar voor vijftien projecten die de energiekosten flink zullen terugdringen.

Donner zet hiermee in op een versnelde, serieuze aanpak van energiebesparing door de markt. De vijftien projecten zijn verspreid over het hele land en betreffen minstens 33.500 woningen en een groot aantal utiliteitsgebouwen. Om de besparingen te bewerkstelligen, zullen marktpartijen daar eerst flink in moeten investeren. De overheid wil de markt daar graag een handje bij helpen. Zo komen acht projecten in aanmerking voor de Blok voor Blok-regeling, waarvoor in totaal vier miljoen euro beschikbaar is. Deze regeling draait om samenwerking tussen marktpartijen, gemeenten, corporaties en provincies aan plannen die minimaal tweeduizend woningen in één gemeente flink energiezuiniger zullen maken. In de projecten werken minstens drie marktpartijen samen in een consortium. Partijen die meedoen delen kennis en ervaring in de komende twee jaar om zo te komen tot mogelijk een landelijke introductie van deze manier van werken.

 

Partijen binnen de Blok voor Blok aanpak, maar ook binnen de diverse projecten voor innovatie (Energiesprong) en het Programma Gebieden Energieneutraal kunnen als katalysator werken. Het ministerie doet mee aan deze opschaling met kennis, advies of een financiële bijdrage. Hiermee wordt invulling gegeven aan het Plan van Aanpak Energiebesparing gebouwde omgeving zoals in februari is gepresenteerd.

Een greep uit ons leveranciersregister

SKK Kozijnwacht B.V.
Serviceorganisatie voor Dagelijks, Planmatig en Preventief Kozijnonderhoud ...
Deceuninck nv
Uw partner voor kozijnen en deuren in kunststof en aluminium ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...