Woonveste trots op PassiefBouwen Award 2012

Woonveste trots op PassiefBouwen Award 2012

Gepubliceerd op:

Wooncorporatie Woonveste uit Drunen heeft in de categorie renovatie de landelijke PassiefBouwen Award gewonnen met de Passiefhuisrenovatie in Nieuwkuijk en Haarsteeg. In opdracht van Woonveste renoveerde De Bonth van Hulten in totaal 32 woningen; 16 woningen in beide plaatsen. 


Wooncorporatie Woonveste uit Drunen heeft in de categorie renovatie de landelijke PassiefBouwen Award gewonnen met de Passiefhuisrenovatie in Nieuwkuijk en Haarsteeg. In opdracht van Woonveste renoveerde De Bonth van Hulten in totaal 32 woningen; 16 woningen in beide plaatsen. De jury benadrukt dat de renovatie een‘hoogwaardig passief’ karakter heeft. Daarnaast is op een ‘creatieve en inspirerende wijze’ met een ‘vrijwel gelijksoortige technische aanpak’ een totaal verschillende ‘verschijningsvorm’ tot stand gebracht.

Woonveste investeert flink in duurzaamheid. Aart Jan Gorter, directeur-bestuurder van Woonveste: “PassiefBouwen past naadloos in de duurzaamheidambities van Woonveste. Los van de economische redenen om energie te besparen, streven wij als maatschappelijk ondernemer naar zo min mogelijk belasting voor het milieu. Daarnaast dragen deze eigentijds ogende projecten bij aan een verrijking van de woonkernen Nieuwkuijk en Haarsteeg.”

Vol trots nam Gorter de PassiefBouwen Award in ontvangst: “Een prachtige opsteker en stimulans voor onze medewerkers en de partijen met wie wij samenwerken om verder te gaan op de ingeslagen weg om onze duurzaamheidsambities te realiseren. Naar verwachting gaan we een vergelijkbaar project als in Nieuwkuijk en Haarsteeg  in het dorp Haaren realiseren.”

Woonveste heeft 800 woningen tot en met 2015 op de planning staan voor een energetische verbetering. Samen met de ontwikkelende bouwer de Bonth van Hulten lopen zij voorop als het gaat om duurzaamheid en energiezuinig bouwen en onderhouden. De PassiefHuis-woningen voldoen aan alle eisen die momenteel aan nieuwbouw worden gesteld. In het wooncomfort overtreffen deze woningen met een A+ label zelfs de eisen.

Er waren twaalf projecten genomineerd die kans maakten op de landelijke PassiefBouwen Awards. Volgens juryvoorzitter Chris Zijdeveld van Stichting PassiefBouwen.nl was niveau dit jaar erg hoog: “Het grote aantal inzendingen en nominaties bewijst de stijgende lijn die er zit in het aantal passieve projecten dat jaarlijks in ons land wordt gebouwd. Hetgeen de belangstelling voor en waarde van passief bouwen weer eens aangeeft. Niet in de laatste plaats omdat passief bouwen de meest logische weg is naar energie-nul en energie-plus woningen.”

 

Een greep uit ons leveranciersregister

Derbigum Nederland
Derbigum Nederland B.V. is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbedekking ...
AWB
AWB, onderdeel van de Vaillant Group ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt totaaloplossingen ...
Bruynzeel Keukens
Bruynzeel Keukens: marktleider in keukens op de zakelijke markt ...