Aw onderzoekt inhuur personeel corporaties

Aw onderzoekt inhuur personeel corporaties

Gepubliceerd op:

De Autoriteit woningcorporaties (Aw) doet onderzoek naar de inhuur van personeel bij woningcorporaties via netwerken van professionals op terreinen als vastgoed, financiën en volkshuisvesting. De toezichthouder doet dit naar aanleiding van meerdere specifieke signalen van corporaties en melders bij het meldpunt integriteit woningcorporaties.

De signalen die de Aw ontvangt, gaan over mogelijk onvoldoende transparantie over het verdienmodel bij de inhuur van personeel via netwerken van professionals op terreinen als vastgoed, financiën en volkshuisvesting. De VTW beveelt haar leden aan om met de bestuurder in gesprek te gaan over de beheersmaatregelen om dit soort zaken te voorkomen.

Brief
De Aw heeft alle woningcorporaties een brief gestuurd over de signalen die bij hen zijn binnengekomen en het onderzoek dat hierop volgt. Het verzoekt de corporaties hierbij om alert te zijn op overtredingen van het aanname- en integriteitsbeleid. Daarnaast vraagt de Aw aan de woningcorporaties om na te gaan of u de onafhankelijkheid van het aanname- en selectiebeleid procesmatig voldoende gewaarborgd is.

Onderzoek
Bij overtredingen van het aanname- en integriteitsbeleid is de vraag van de Aw om dit te melden bij het meldpunt integriteit woningcorporatie. De Aw gaat de komende tijd corporaties benaderen waarvan op basis van de reeds binnengekomen signalen bekend is dat hier professionals uit een dergelijk netwerk actief zijn.

Een greep uit ons leveranciersregister

Valprevent BV
Valprevent adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt valbeveiliging voor de meest uiteenlopende toepassingen ...
KiesZon
Van dak naar duurzame energiecentrale ...
Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!