Woonbond: stijgende huren zorgen voor armoede

Woonbond: stijgende huren zorgen voor armoede

Gepubliceerd op:

Huurders en Woningzoekenden hebben het financieel moeilijk door de enorme huurstijgingen de afgelopen twee jaar. Dat stelt de Nederlandse Woonbond na een eigen analyse. In 2014 stegen de huren voor van vrijkomende huurwoningengemiddeld met 22,6 procent. Voor zittende huurders stegen de huren gemiddeld 9,2 procent in twee jaar tijd.

Steeds meer huurders zitten financieel in de knel, aldus de Woonbond. De bond is daarom een campagne gestart tegen nieuwe forse huurstijgingen. “De gemiddelde prijsstijging van een huurwoning bij komst van een nieuwe huurder met 22,6 procent zorgt ervoor dat huurwoningen bij het wisselen van huurder zo 100 tot 200 euro stijgen”, zo concludeert de Woonbond. “Het aanbod betaalbare huurwoningen staat dan ook onder druk en nieuwe huurders lopen tegen torenhoge prijzen aan.”

“Steeds meer huurders hebben moeite de hoge huren op te brengen. Dat blijkt ook wel uit het stijgende aantal huisuitzettingen. Met bijna 7.000 huisuitzettingen lag dit in 2013 acht procent hoger dan in 2012.” In 2013 bleek uit onderzoek in opdracht van de Woonbond dat 28 procent van de huurders in de gereguleerde sector door de hoge woonlasten minimale kosten voor noodzakelijke uitgaven en sociale participatie niet kunnen betalen. De Woonbond is daarom met de campagne ‘Blokkeer de huurverhoging’ gestart tegen het derde jaar aan huurverhogingen. De Woonbond roept verhuurders op huurstijging te matigen en wil dat de politiek het beleid dat torenhoge huurstijgingen mogelijk maakt van tafel haalt.

Een greep uit ons leveranciersregister

Thercon BV
Heating. Cooling. Caring...
TINY House Nederland
Alle studio's en Tiny houses hebben gemeen, dat over alle details goed is nagedacht ...
Aareon
Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal)...