Ook Ymere schrapt groot deel investeringen

Ook Ymere schrapt groot deel investeringen

Gepubliceerd op:

Ook Ymere komt terug op een groot deel van de geplande investeringen. Door de maatregelen uit het Woonakkoord en de forse bijdragen aan het saneringsfonds voor noodlijdende corporaties, komt het budget van Ymere zodanig onder druk te staan, dat het tussen nu en 2018 een flinke stap terug moet doen.

Vorig jaar nog investeerde Ymere voor 370 miljoen euro in nieuwbouw- en renovatiewoningen. De komende jaren brengt de corporatie het investeringsbudget terug naar 100 miljoen euro op jaarbasis. Ymere wijt dit aan de verplichte extra bijdragen aan het saneringsfonds en aan de Verhuurdersheffing. Voor Ymere komen deze twee extra kostenposten neer op 75 miljoen euro per jaar voor de Verhuurdersheffing en 85 miljoen euro in de komende vijf jaar voor het saneringsfonds. Hierdoor kan het niet alle geplande investeringen meer uitvoeren. Ymere blijft voor 70 miljoen euro per jaar investeren in de ontwikkeling van koopwoningen om wijken veelzijdiger te maken. Nieuwbouwcomplexen voor de verkoop worden echter alleen nog gebouwd als 70% van de woningen vooraf zijn verkocht. Ymere gaat de komende tijd op zoek naar innovatieve manieren van investeren in de woningmarkt.

Het schrappen van investeringen heeft uiteraard ingrijpende gevolgen voor bewoners, medewerkers en andere belanghebbenden. Ymere gaat daarover de komende tijd de discussie aan met alle partijen.


Een greep uit ons leveranciersregister

Sdu Uitgevers
Grip op uw processen, de informatiehuishouding op orde, zaakgericht werken en een kostenbesparing dankzij ...
Coenen Vastgoedzorg B.V.
Coenen BV één van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van afdichtingen...
MVGM
MVGM is dé vastgoedregisseur en neemt de regie van de vastgoedportefeuilles van haar opdrachtgevers uit handen ...