Woningcorporatie Schijndel biedt verplaatsbare huizen aan

Woningcorporatie Schijndel biedt verplaatsbare huizen aan

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Huis & Erf verhuurt sinds kort zes verplaatsbare éénpersoonswoningen. De verplaatsbare woningen vormen een praktische oplossing voor éénpersoonshuishoudens die op korte termijn huisvesting nodig hebben. Het idee voor de verplaatsbare woningen ontstond dan ook door woningnood voor kleine huishoudens, waar Huis & Erf een kortetermijnoplossing voor zocht.

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat Huis & Erf de mobiele woningen plaatste. De flexibele éénpersoonshuisvestingen worden in een fabriek als bouwpakket gemaakt, op locatie weer in elkaar gezet en in één dag geplaatst. De woningcorporatie uit Schijndel kreeg van de gemeente een vergunning voor tien jaar voor het plaatsen van de woningen.

Kompaswoningen
Huis & Erf is niet de enige woningcorporatie die verplaatsbare woningen verhuurt. Wonen Limburg heeft vorig voorjaar bijvoorbeeld circa 50 zogenoemde ‘Kompaswoningen’ in gebruik genomen in America, Weert en Panningen. De corporatie stelt de woningen tijdelijk beschikbaar aan mensen die voor korte periode een onderkomen nodig hebben. Huurcontracten worden afgesloten voor maximaal twee jaar.

Aanvankelijke onrust
Bij zowel Huis & Erf en Wonen Limburg was er aanvankelijk onrust bij de bewoners in de omgeving. Zij waren bang dat de verplaatsbare woningen verhuurd zouden worden aan mensen die niet in een gewoon huis kunnen of willen wonen. Beide corporaties wisten de onrust weg te nemen door de omliggende bewoners uit te nodigen voor een voorlichtingsavond waarbij het project nauwkeurig werd toegelicht.

Bron: Aedes.

Een greep uit ons leveranciersregister

CEDRAL
Jouw partner voor dak- en gevelmaterialen ...
Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...
Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...