Rust en regelmaat

Rust en regelmaat

Gepubliceerd op:

Willekeurige ochtend in de werkweek aan de Aubadestraat in Nijmegen. Als we Ari’s Place binnenkomen zitten 5 bewoners gezellig aan de koffie. Zelf gezet in de tijdelijke huiskamer die steeds voller komt te staan met persoonlijke spullen. Ze vonden het nog een beetje kaal, zeg bewonersbegeleider Ruth Ebisch. Dan willen we traditiegetrouw weer zelf in actie komen, maar we hebben ze hun gang laten gaan. Het wordt steeds gezelliger en ze willen nu al niet meer dat dit ontmoetingspunt weg gaat.

Even in alle rust kunnen zitten is ook wel wenselijk als ondertussen 25 meter verderop je appartement grondig wordt aangepakt.  Maar ook hier overheerst rust. Het team van De Variabele en haar partners volgen een strak schema dat samen is opgezet en beproefd in de modelwoning. Iedereen weet waar die aan toe is en neemt verantwoordelijkheid. Regelmaat en nakomen van de afspraken die we samen hebben gemaakt is het devies. Samen is er een goede mix gemaakt tussen wat er dagelijks kan en hoe we het appartement nog functioneel bruikbaar kunnen houden. Want de bewoners moeten hier ’s-Avonds gewoon koken en slapen.

Leidingen worden vernieuwd in de flat die al bijna 50 jaar oud is, asbest kokers verwijderd, de appartementen krijgen een individueel verwarmingssysteem, een nieuwe badkamer en toilet. Ook worden de woningen energiezuiniger en comfortabeler gemaakt. Een pakket van maatregelen dat in nauwe samenwerking met opdrachtgever Talis is samengesteld. Door vanaf het eerste ontwerp samen op te trekken zijn verschillende scenario’s ter tafel gekomen en hebben we samen de beste keuzes gemaakt. Ook de bewonersprojectgroep is hierin betrokken. Want een project als dit blijft keuzes maken, we hebben van Talis een duidelijk budget mee gekregen.

De Variabele kiest hierbij nadrukkelijk voor een aanpak vanuit twee kanten, Klant en Techniek. Er zijn bij dit project zowel een projectleider voor de techniek als een voor de klant betrokken. Gelijkwaardig en in nauwe betrokkenheid werken zij de plannen verder uit en zorgen dat ook in de uitvoering, samen met de partners, ook daadwerkelijk doen wat we beloven. “Kijk maar op mijn kalender”, zegt de bewoonster. Hier staat dat er vandaag dit gaat gebeuren en dat wordt ook daadwerkelijk gedaan.

Delen is het nieuwe samenwerken!
De Variabele is een nieuwe naam in onderhoudsland. Het is een horizontaal samenwerkingsverband geïnitieerd door 4 onderhoudsbedrijven, waaronder Van der Velden Rioleringsbeheer. Samen genereren we kwaliteit en continuïteit op het gebied van groot onderhoud en verduurzaming. Een specialisme dat je er niet zomaar even bij doet. Door hier volledig op te focussen vanuit de techniek en de klant verloopt het proces gecontroleerd en met rust en regelmaat. Gesteund door de kennis en innovatie van De Variabele Strategie & Innovatie blijven we ons proces en onze producten verbeteren. We brengen tools op de markt die zowel in techniek, maar ook voor de klant onderhoud steeds sneller, beter en goedkoper maken.

Kijk voor meer info op www.devariabele.nl & www.vandervelden.com

Bezoek ons ook op de Renovatie & Transformatiebeurs van 12 t/m 14 april in ’s-Hertogenbosch.


Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...