Anti-kraakwet creëert schijnveiligheid – Leegstandbeheer biedt oplossing

Anti-kraakwet creëert schijnveiligheid – Leegstandbeheer biedt oplossing

Gepubliceerd op:

Deze week werd er veel gesproken over de ontwikkelingen omtrent het Amsteleiland nabij Oudekerk aan de Amstel. De vier woningen op het wooneiland zijn gekraakt. Als gevolg van een maas in de anti-kraakwet zal de procedure om de krakers uit te zetten hoogstwaarschijnlijk lang gaan duren.

Schijnveiligheid
Als een gebouw eenmaal gekraakt is, hebben krakers het recht hun uitzetting aan te vechten en moeten ook hun belangen worden meegenomen. Het gevolg: langdurige en tijdrovende procedures om krakers uit te zetten. In eerste instantie ligt de verantwoordelijkheid dus bij de vastgoedeigenaar om het risico op kraak te beperken. Afhankelijk van de genomen stappen bepaalt het OM of de politie direct tot ontruiming kan overgaan. Deze maas in de anti-kraakwet creëert bij vastgoedeigenaren een gevoel van schijnveiligheid aangezien men niet zomaar van de krakers af is.

Leegstandbeheer beperkt het risico op kraak
Als een pand gekraakt is, heeft dit invloed op de directe omgeving; de leefbaarheid van de wijk vermindert, de panden raken in verval en de gevolgschade is enorm groot. Het beheren van leegstaande panden is een belangrijke stap om dergelijke risico’s te beperken. Met 25 jaar ervaring in leegstandbeheer beschikt Ad Hoc over de expertise om advies op maat te bieden en eigenaren te ontzorgen.

Kijk voor meer informatie op www.adhocbeheer.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Liftintermediair
Liftintermediair: De volledig onafhankelijke, ervaren adviseur in liftinstallaties ...