Institutionele beleggers mikken op middensegment

Institutionele beleggers mikken op middensegment

Gepubliceerd op:

Institutionele beleggers staan klaar om te investeren in de vrije sector, met name in het middensegment. Dat kan leiden tot een verhoging van de nieuwbouwproductie van beleggers van de huidige 2000 naar circa 5000 tot 10.000 huurwoningen per jaar. Dat stelt de IVBN in het visiedocument Naar een vrije sector huurmarkt.

Het gaat met name om woningen in het prijssegment € 650 tot € 1000 huur per maand. De vrije sector huurmarkt beslaat nu 200.000 woningen ten opzichte van 2,8 miljoen gereguleerde huurwoningen en 3,7 miljoen koopwoningen. Doordat de koopwoningenmarkt is stilgevallen en veel starters geen financierbare koopwoning meer kunnen vinden, groeit de behoefte aan kwalitatief goede vrije sector huurwoningen zeer sterk.

Om als vastgoedbeleggers een veel groter aanbod te kunnen doen van vrije sector huurwoningen, moeten er wel locaties beschikbaar komen met reële grondprijzen die passen bij de voorwaarden die beleggers moeten hanteren.
Een belangrijke bijdrage aan een substantiële vergroting van de vrije sector kan zijn dat institutionele vastgoedbeleggers delen van het corporatiebezit tegen marktwaarde kunnen overnemen van woningcorporaties, met daarbij een waarborg van verdere duurzame exploitatie. IVBN ziet voor woningcorporaties geen rol weggelegd op de vrije sector huurmarkt, tenzij ze dit in financieel en juridisch afgescheiden dochters doen.
Om te komen tot meer dynamiek en doorstroming op de huidige gereguleerde huurwoningenmarkt beveelt IVBN aan te komen tot een ruimer huurbeleid voor gereguleerde huurwoningen en een regelmatige inkomenstoetsing van huurders in het gereguleerde segment.

Bron: Propertynl.com

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...
Techem Energy Services
Techem is een wereldwijde leidende energiedienstverlener binnen de vastgoedwereld...