Beste isolatieproduct voor het isoleren van spouwmuren - Fihuma isolatieschuim

Beste isolatieproduct voor het isoleren van spouwmuren - Fihuma isolatieschuim

Gepubliceerd op:

Fihuma Isolatie biedt energetische oplossingen aan voor het hoogwaardig isoleren van de totale thermische schil van woningen. Het spouwmuurisolatieschuim is als beste getest bij een isolatiedikte van 60mm. De gecontroleerde Rc-waarde is in dat geval 1.86.

Optimale vulling van de spouw
Fihuma Isolatie is fabrikant en leverancier van Fihuma Hurefoam isolatieschuim, waarmee een optimale vulling en isolatie gewaarborgd is. Het is een gemodificeerd schuim, dat gemaakt wordt met behulp van speciaal ontwikkelde apparatuur. De spouwmuurisolatieteams van Fihuma brengen het schuim op professionele wijze in de spouwmuur aan. Er is een goede controleerbaarheid tijdens het vulproces; bij het aanbrengen van de muurisolatie of gevelisolatie, is elk volgend vulgat een vulindicatiemeter. Grote voordelen van het schuim zijn de zeer hoge isolatiewaarde, de waterwerendheid en dampdoorlatendheid. Er wordt 15 jaar garantie gegeven op de door Fihuma aangebrachte spouwisolatie.

Na-isolatie
Het isoleren van matig-geïsoleerde spouwmuren noemen we na-isoleren. Het leeghalen van spouwmuren, welke vroeger slecht geïsoleerd werden, en daarna opnieuw vullen, is een kostbare aangelegenheid. Het isolatieschuim van Fihuma biedt ook in deze gevallen uitkomst. Een slecht- of matig-geïsoleerde spouwmuur kan simpelweg na-geïnjecteerd worden met het spouwmuurisolatieschuim. Het nog aanwezige oude materiaal wordt tijdens het vullen gecomprimeerd en geïmpregneerd met nieuw schuim. De spouwmuur kan op deze wijze volledig gevuld worden zonder risico op vochtdoorslag.

Isolatie totale thermische schil
Naast het isoleren van spouwmuren, is Fihuma Isolatie gespecialiseerd in het aanbrengen van dakisolatie aan de binnenzijde van zolders en bodemisolatie in kruipruimten.

Isolatie van kruipruimten
Met behulp van vacupresstechniek voorzien de isolatieteams, op een gecontroleerde en efficiënte wijze, kruipruimten van Fihuma trio-s-bodemisolatiechips. Deze isolatiechips werken zeer isolerend, zijn chemisch inert en hebben een gesloten celstructuur, waardoor vocht en vuil geen invloed hebben op de werkzame eigenschappen van het materiaal. Het product gaat levenslang mee en is eenvoudig weer te verwijderen.

Duurzame methode
Het aanbrengen van isolatiechips in de kruipruimte wordt steeds meer ontdekt als een duurzame methode om woningen te isoleren. De isolatiechips van Fihuma hebben een isolatiewaarde van Rc 2,5 m² K/W bij een laagdikte van 35 cm in een goed geventileerde situatie. Aangezien het grootste deel van de bestaande woningen matig-geventileerde kruipruimten heeft, zal de isolatiewaarde in de praktijk gemiddeld hoger liggen. Indien er niet voldoende ruimte is onder de vloer, kunnen wij deze vergroten.

Isoleren van zolders
Voor de dakisolatie worden speciaal ontwikkelde Fihuma Powerline dakisolatieplaten aangebracht op de binnenzijde van zolders. Deze isolatieplaten hebben een hoog afwerkingsniveau. Fihuma isoleert de zolders op maat en dat betekent dat ook dakramen en doorvoeren van de cv netjes afgewerkt worden.
De isolatieplaten hebben verschillende diktes tussen 60 en 120 mm, waarbij de Rc-waarde varieert tussen de 2,72 en 5,22. Het hangt van het type woning en het gewenste energielabel af welke plaatdikte toegepast moet worden.
Ook het isoleren van het dak van slaapkamers en wanden is mogelijk, bijvoorbeeld met een thermische PIR-isolatie inclusief gipsplaat.

Kwaliteit
Alle isolatieproducten van Fihuma Isolatie zijn door TNO getest op werking en isolatiewaarden en bezitten de gecontroleerde kwaliteitsverklaring van de ISSO, vermeld in de Databank BCRG.

     

Een greep uit ons leveranciersregister

NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...
Intergas Verwarming B.V.
Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels ...
Kingspan Light + Air
Experts op het gebied van brandveiligheid, daglichtconstructies, klimaattechniek, zonwering & louvre ...