Innovaties voor een duurzame toekomst

Innovaties voor een duurzame toekomst

Gepubliceerd op:

Hoe kan ik eenvoudig energie besparen en CO2-uitstoot verminderen? De wereld van HVAC is momenteel erg dynamisch. Veranderingen op het gebied van verwarming, koeling, water- en energievoorziening wisselen elkaar snel af. Flamco speelt hierin een toonaangevende en actieve rol met duurzame en energiebesparende oplossingen. Wij beperken onze eigen CO2 footprint en die van u en uw klanten met innovaties van bron tot afgifte. Innoveer mee voor een duurzame toekomst!

Flamco is al méér dan 70 jaar actief in de installatiebranche en is onderdeel van Aalberts. Wij kunnen oplossingen bieden in elke fase van uw project (van planning tot inbedrijfstelling en onderhoud) of proces (van bron tot afgifte). Op basis van ons uitgebreide productenpakket en dienstenpalet kunnen wij u optimaal ondersteunen om de meest energie-efficiënte resultaten te behalen. Hieronder een aantal voorbeelden:

FlexTherm Eco: de meest duurzame thuisbatterij voor warm tapwater
De FlexTherm Eco is een thermisch batterij voor elke woning. Het zet elektriciteit om in warmte voor warmwatervoorziening en levert zo warm tapwater zonder gasaansluiting. De batterij is makkelijk te installeren en onderhoudsarm. De gebruiker kan oneindig vaak op- en ontladen zonder rendementsverlies. Het toestel is schoon en milieuvriendelijk, doordat het geen gassen verbrandt, geen giftige stoffen bevat, weinig CO2 uitstoot heeft en 100 procent recyclebaar is. De FlexTherm Eco is ultracompact en zuinig (energielabel A+ voor stilstandverliezen).

XStream: de meest duurzame lucht- en vuilafscheiders voor CV-installaties
De XStream lucht- en vuilafscheiders verwijderen lucht, vuil en magnetiet uit CV-installaties, zodat ze effectief en efficiënt kunnen werken. Hun hogere scheidingsrendement verlengt de levensduur van het verwarmingssysteem waarbij het energieverbruik tot 15% lager is dankzij de unieke ECO/MAX-keuzestand. De XStream lucht- en vuilafscheiders zijn makkelijk te installeren en te onderhouden. En Flamco biedt 15 jaar garantie op elk model.

Flexcon Premium: het meest duurzame expansievat
De nieuwe Flexcon Premium expansievaten zijn duurzamer qua milieuprestaties én levensduur dankzij een nieuw, kunststof membraan. Dat membraan heeft een hoge flexibiliteit, een extreem lage doorlaatbaarheid en presteert milieukundig beter dan een rubber membraan. Tevens is het schoner te verbranden of te recyclen. Ook is het nieuwe membraan tot 50 procent lichter. Dat scheelt grondstoffen, energie, brandstof en CO2-uitstoot. Ook bespaart Flamco veel energie bij de productie van de expansievaten. Flamco past het innovatieve membraan in al haar nieuwe expansievaten van 2 tot 80 liter toe. Door de langere levensduur verdubbelt Flamco de garantie naar 15 jaar.

Warmte/koudeafleversets: voor zeer efficiënte centrale verwarming-, koude- en tapwaterproductie
Warmte/koudeafleversets zijn efficiënt en compact en inzetbaar voor collectieve warmtenetten. Beschikbaar met verschillende regeltechnieken van hydraulische, thermostatische of elektronische besturing (met vele andere besturings- en communicatiefuncties).

Uw partner in het hele project / proces
Wij onderscheiden ons in de markt met totaaloplossingen op het gebied van warm- en koudwaterdistributie en kunnen HAVC-oplossingen op maat leveren. Wij investeren voortdurend in kennis- en productontwikkeling in samenwerking met installateurs en adviseurs. Onze medewerkers en partners zijn net als onze producten en diensten flexibel inzetbaar en goed op elkaar afgestemd. Zo verzekeren wij onszelf en u ervan dat onze oplossingen zo goed en actueel mogelijk op uw behoeften aansluiten.

Wilt u meer weten? Of een advies op maat?
Bel, mail of maak een persoonlijke afspraak met Jordy Theloosen,
Tel. 06- 51 25 57 42
Mail: jordy.theloosen@aalberts-hfc.com


Een greep uit ons leveranciersregister

Thercon
Heating. Cooling. Caring ...
Polygon
Polygon is dé specialist in het schadeherstel en klimaatoplossingen ...
Breijer Verwarmingstechniek & Koeltechniek
Comfortabel wonen, verblijven en werken begint met een comfortabele omgeving. Een uitgekiend klimaat ...