DERBICOLOR® FR White: dakbaan met reflecterende witte leislag

DERBICOLOR® FR White: dakbaan met reflecterende witte leislag

Gepubliceerd op:


Derbigum heeft de DERBICOLOR® FR White, in het gamma, een ecologische dakbedekking, met een reflecterende witte leislag, welke zorgt voor een passieve koeling binnenin het gebouw.


Het product biedt legio voordelen
Het product heeft een bewezen levensduur van meer dan 30 jaar. Het verenigt een selectie van de beste bitumen en hoogwaardige APP-TPO plastomeren. Het onderscheidt zich van de Derbigum SP FR door een afwerking in leislag (lichtgrijs, donkergrijs en reflecterend wit) of granulaten (bourgondisch bruin en groen) en een composiet glas/polyester wapening, die het een zeer sterke stabiliteit, trek- en ponsweerstand verleent. Hierdoor is deze dakbedekking uitermate geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen.

Een korte plaatsingstijd en een minimum aan onderhoud zijn nog twee voordelen van deze ecologische en economische oplossing. Het productiesysteem is milieuvriendelijk en bovendien is een dak in DERBICOLOR® FR/Derbilist 100% recyclebaar.

DERBICOLOR® FR kan toegepast worden op hellende of platte daken waar esthetica een rol speelt, eventueel als variatie met de Derbilist uitvoering. Daarnaast is het product, zoals alle producten van Derbigum, vliegvuurbestendig, waarmee aan de veiligheidseisen wordt voldaan.

Er zijn subsidiemogelijkheden voor DERBICOLOR® FR White. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Tenslotte is het koelende effect een zeer belangrijke troef van de DERBICOLOR® FR White. Door de witte kleur, worden de zonnestralen gereflecteerd. In de zomer kunnen zwarte dakbanen een temperatuur opmeten van 80° – 85°C, een witte dakbaan daarentegen, zal een oppervlaktetemperatuur opmeten van rond de 45°C. De lagere daktemperatuur zal in zekere mate een invloed hebben op de onderliggende ruimte. Dit kan een verlaging van de binnentemperatuur geven van een aantal graden (tot 5°C) voor niet-geïsoleerde of beperkt geïsoleerde daken. Dit zorgt op haar beurt weer voor een energiebesparing voor de afkoeling van het gebouw.

De troeven van DERBICOLOR® FR White:
  • Hoge kwaliteit APP-TPO bitumineus membraan
  • Bewezen levensduur van meer dan 30 jaar
  • Kleurvaste witte leislag met optimale hechting
  • Goede reflectie van het zonlicht
  • Vuurbestendig
  • Ecologisch
  • Subsidiemogelijkheden
Derbigum, de innovatieve producentleverancier  van duurzame dakbedekking, met twee productie-eenheden in België, een eigen R&D en laboratorium.

Investeert u in Derbigum, dan investeert u in de toekomst!

Over DERBIGUM
De Belgische onderneming Derbigum is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbanen. De onderneming, gestart in 1932 als familiale kmo in de waterdichting van daken en platte oppervlakken, is dankzij continue investeringen en een onnavolgbare service uitgegroeid tot een wereldspeler. De groep telt twee productie-eenheden in België (Lot & Perwez) en stelt wereldwijd 350 medewerkers tewerk. Meer dan twee derde van de productie is bestemd voor export. De geconsolideerde groepsomzet van Derbigum bedraagt 107 miljoen euro. Derbigum streeft ernaar om de uitgelezen leverancier te zijn van duurzame innovatieve en eenvoudige oplossingen om gebouwen te beschermen tegen de natuurelementen. Hiervoor werd ook duidelijk de toepassing van de circulaire economie waar mogelijk opgenomen in het bedrijfs-DNA.


Contactgegevens Derbigum Nederland
John Poppelaars
Directeur Derbigum Nederland
Tel. + 31 15 215 40 00

Eveline Schrauwen    
Marketing     
Tel. + 31 15 215 40 00  
eveline.schrauwen@derbigum.com
www.derbigum.nl

        

Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...