Snel en flexibel bouwen met super circulaire betoncasco

Snel en flexibel bouwen met super circulaire betoncasco

Gepubliceerd op:

Om de woningcrisis het hoofd te bieden, zijn de komende jaren grote aantallen woningen nodig. Daarbij komt een innovatief, flexibel en vooral circulair bouwsysteem goed van pas. Circle is een bouwsysteem waarmee diverse soorten gebouwen en gebouwvormen gemaakt kunnen worden.

Met Circle bouw je een compacte starterswoning die je vervolgens kunt laten uitgroeien tot een ruime ééngezinswoning, levensloopbestendige ouderenwoning of een appartementencomplex.

Circle is een slim en circulair bouwsysteem van CascoTotaal uit Terneuzen. Het nieuwste concept in systeembouw biedt voor al de uitdagingen in de woningmarkt een doeltreffende oplossing, waarbij ontwerpvrijheid, duurzaamheid, wooncomfort én circulariteit naar het hoogste niveau worden getild. En dat voor een betaalbare prijs!

Het 100% circulaire betonnen bouwsysteem van CascoTotaal biedt een netto vloeroppervlak van 35 m². Het Circle bouwsysteem is ‘triple flex’. Het betoncasco voegt zich gemakkelijk naar architectonische en inrichtingswensen, is als enkele unit of groot wooncomplex inzetbaar en is ook nog eens zeer levensloopbestendig.

Duurzaamheid in cijfers
Onderscheidend is de duurzaamheid van Circle. Het Circle-bouwsysteem heeft een zeer lage MPG van 0,13/m2 BVO en is daarmee, voor zover we nu weten, het meest circulaire betoncasco van Nederland. Waarschijnlijk zelfs van Europa. De gestandaardiseerde module maakt hoogwaardig hergebruik mogelijk. Door de zorgvuldige scheiding van ruwbouwconstructie, afbouw en installaties kunnen onderdelen eenvoudig en goed gescheiden én hergebruikt worden.

Ultieme flexibiliteit
Dat is Circle. Een Circle casco is bruikbaar als tiny house of ééngezinswoning, maar laat zich ook horizontaal koppelen en verticaal stapelen. Op die manier is het mogelijk om appartementengebouwen te realiseren. De inzetbaarheid als enkele unit (tiny house) of als gekoppelde en gestapelde woningen, geeft beleggers en corporaties een grote mate van flexibiliteit. Latere aanpassingen zijn eenvoudig te realiseren door wanden weg te halen of juist bij te plaatsen. Dit is niet alleen een praktische, maar ook een duurzame oplossing in een tijd waarin grote behoefte is aan levensloopbestendige- en starterswoningen.

     


Een greep uit ons leveranciersregister

Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...
Atlantic-Fujitsu
Biedt energiebesparende warmtepompen en aircosystemen aan, voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat ...
Deceuninck nv
Uw partner voor kozijnen en deuren in kunststof en aluminium ...