Een gezond en veilig binnenmilieu met de Aquasafe®

Een gezond en veilig binnenmilieu met de Aquasafe®

Gepubliceerd op:

Helaas gebeuren er nog steeds ongelukken met gasgeisers door onjuist gebruik. Ook is onvoldoende ventilatie van de binnenruimte vaak de oorzaak. Met de Aquasafe® (geiservervangingsboiler) van Inventum is dit verleden tijd. Hij werkt op elektriciteit en is hierdoor dé veiligste, verantwoorde en duurzame vervanging voor de gasgeiser in iedere keuken.

Geavanceerd en rendabel geiseralternatief
De AquaSafe® vervangt de oude geiser, haalt het koolmonoxide gevaar uit woningen en is onderhoudsvriendelijk. De Aquasafe® boiler heeft een gepatenteerd hydroblok (hier wordt warm en koud water vermengd) voor efficiënt watergebruik. Het biedt een geavanceerd en rendabel geiseralternatief voor keukens waar afvoergebonden, gasgestookte toestellen niet technisch of economisch haalbaar zijn. Ook wanneer conventionele boilers te groot zijn, te veel water verbruiken en te duur zijn, is de Aquasafe® een goed alternatief.

Temperatuur en warm water hoeveelheid
Het warme water uit de warmwaterkraan heeft een temperatuur van ca. 60 °C. De temperatuur uit de kraan en de douche is regelbaar door koud water bij te mengen. Omdat het water uit een groot boilervat komt, is de temperatuur constant en treden geen temperatuurschommelingen op. De beschikbare warm water hoeveelheid is 70, 90 of 110 liter van 60 °C per dag en is eenvoudig aan te passen door middel van een druktoets op het bedieningspaneel.

De werking en het comfort
De inhoud van de boiler verandert niet. De temperatuur van de watervoorraad in de boiler wordt verhoogd. Door middel van het ingebouwde thermostatische mengventiel wordt koud water bijgemengd tot 60 °C. Daardoor neemt de hoeveelheid mengwater toe. De waterstraal uit de kraan is met circa 2,7 liter per minuut groter dan de oorspronkelijke keukengeiser. Door de doorstroombegrenzer is de waterstraal constant en verbetert dus het douchecomfort.

Facts Aquasafe®
 • Inhoud 70 liter
 • Afmeting (HxBXD) 1185x400x400
 • Gewicht kg leeg/ vol 29,5/ 100
 • 1200 Watt element
 • Hoogwaardige isolatie
 • Efficiënt en hoog tapcomfort
 • Eenvoudig en snel installeren op de plaats van de oude geiser
 • Geen koolmonoxide –en condens problemen
 • Onderhoudsvrij
 • Geen aparte elektrische groep nodig
 • Geschikt voor woningen met plafondhoogte van 2.40 meter
Nachtstroom en boostfunctie
De Aquasafe® warmt de basishoeveelheid s ’nachts op, wat kostenbesparend is, indien u daluren heeft bij uw energieleverancier. Door het inschakelen van de boostfunctie levert de Aquasafe® ook overdag extra warm water.

Nederlandse topkwaliteit
De Aquasafe® wordt geleverd met bevestigings –en aansluitmaterialen, inclusief inlaatcombinatie en standaard keramische kraan. De boiler beschikt eveneens over een douche aansluiting. Op de binnenketel geeft Inventum vijf jaar volledige garantie, op de overige onderdelen twee jaar. De Aquasafe® is ontworpen en geproduceerd in Nederland.

Meer informatie
Neem contact op met Bart Alblas, Salesmanager Nederland, 06-26627505 of balblas@inventum.com.

Een greep uit ons leveranciersregister

Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...
ATAG Heating
ATAG als uw langetermijnpartner ...
Zig
Digitale oplossingen voor alle woningcorporaties ...