Cartotheek altijd up-to-date met Casix

Cartotheek altijd up-to-date met Casix

Gepubliceerd op:

Voor veel woningcorporaties is het een uitdaging om de inhoud van de woningcartotheek up-to-date te houden. Dat is belangrijk voor het planmatig onderhoud, maar een actuele cartotheek is ook handig als deze mobiel beschikbaar is voor woningopzichters, woonmakelaars en eventueel aannemers. Voor deze corporaties heeft Casix nu een nieuwe Cartotheek app.

Uitgangspunt van de app is dat de cartotheek wordt bijgewerkt tijdens het mutatieproces. De woningopzichter loopt op dat moment toch door de woning en eventueel geconstateerde afwijkingen kunnen direct worden bijgewerkt. Het is tevens mogelijk om de cartotheek tijdens het reparatieproces te laten bijwerken door de onderhoudsdienst of aannemer.

Een greep uit de mogelijkheden:
  • Opvragen en bijwerken van de algemene gegevens en bestemming van de woning.
  • Opvragen en bijwerken van aangebrachte voorzieningen zoals ZAV en opplus-voorzieningen.
  • Opvragen van de relevante informatie voor planmatig onderhoud zoals installaties en garanties, specificaties van merk en type, etc.
  • Raadplegen van een grote verscheidenheid aan foto's en documenten, zoals plattegronden, handleidingen, foto's van de woning, ruimtes en aangebrachte voorzieningen.
  • Op basis van de bijgewerkte cartotheek kan een nieuwe woningwaardering worden gegenereerd.
  • Een werkwijze, waarbij via een inhaalslag alle woningen worden bijgewerkt, wordt ook ondersteund.
Casix kan integreren met de bestaande ERP- en vastgoedsystemen. Door de universele opzet kan Casix samenwerken met alle gangbare ICT-systemen.

Casix beschikt over een breed scala aan portalen en apps ter ondersteuning van het reparatie- en mutatieproces. De cartotheek app is afzonderlijk af te nemen. Woningcorporaties die gebruik maken van de inspectie app van Casix kunnen tijdens de inspectie rechtstreeks de cartotheek aanroepen.


https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/automatisering/casix

Een greep uit ons leveranciersregister

Hofmeier I Interim & Consulting
Hofmeier is business partner voor financiële en organisatievraagstukken. Onze missie: organisaties helpen om hun ambities ...
Breijer Daktechniek
Het spreekt voor zich dat een dak uw vastgoed en diens gebruikers bescherming biedt ...
Gr8 Roofs
Resultaatgericht samenwerken aan de daken van de toekomst ...