Voorkom lekkage in de badkamer

Voorkom lekkage in de badkamer

Gepubliceerd op:

Een lekkage in de badkamer is één van de meest voorkomende problemen wanneer het gaat om lekkages. Een badkamerlekkage kan leiden tot zeer veel schade aan de badkamer zelf en het sanitair. Daarnaast kan het ook zeer veel schade aanrichten aan belendende of lager gelegen ruimten doordat water en vocht doordringt op plaatsen waar het eigenlijk niet mag komen. 

Dit kan veel schade en zeer hoge (reparatie)kosten met zich mee brengen. Om deze schade en onnodige kosten te voorkomen is het zaak dat een badkamer goed waterdicht wordt gemaakt en dat eventuele lekkages snel worden achterhaald en hersteld.

Hoe ontstaat lekkage?
Veelal wordt er in een badkamer het meeste water verbruikt en mede hiervoor zijn er dan ook meerdere leidingsystemen aangebracht. Hierbij moet er gedacht worden aan onder andere vloerverwarming, waterleidingen, afvoeren, cv-leidingen enzovoorts. Een gebrek in één van deze leidingen kan de bron zijn van lekkages in de badkamer. Echter hebben we in een badkamer ook nog te maken met allerlei waterkerende voorzieningen zoals voegen en kitwerk, maar ook afvoerputjes en douchegoten. Vaak is de oorzaak van een lekkage in de badkamer een doucheput of douchegoot die onvoldoende waterdicht is geplaatst tijdens de aanleg van de badkamer. Ook komt het regelmatig voor dat er lekkages ontstaan doordat na verloop van tijd de kitvoegen verouderen en/of beschadigd raken. Het is dan ook van groot belang om zowel  de kitvoegen als doucheputjes en douchegoten in goede staat te houden en deze regelmatig te controleren. Niet alleen om schade en reparatiekosten te voorkomen, maar ook omdat verzekeraars geen schade en kosten dekken die het gevolg zijn van achterstallig onderhoud.

Afvoerputjes en douchegoten
Al het douchewater in een badkamer wordt door het afvoerputje of douchegoot afgevoerd. Bij een gemiddeld gezin is dat al snel  50.000 liter water per jaar. Een goede afdichting van het afvoerputje of douchegoot met de vloer is daarom van groot belang. Daarnaast dient dit secuur te worden gedaan. Onze technische specialisten raden daarom aan gebruik te maken van de Eurokit Sealpox. Dit is een hoogwaardige en snel uithardende tweecomponenten epoxylijm voor het afdichten van de voegen rondom een douchegoot.

Kitvoegen
Ook alle hoekaansluitingen van wanden en aansluitingen van wanden met de vloer dienen te worden afgedicht. Dit kan worden gedaan door deze aansluitingen te voorzien van een kitvoeg. Omdat deze kitvoegen bloot staan aan zeer veel water, kalk en zeepresten dient er gebruik te worden gemaakt van een speciale kitsoort. Onze technische specialisten adviseren voor het afdichten van deze voegen gebruik te maken van een sanitairkit die zowel waterbestendig als schimmelwerend is. Daarnaast benadrukken onze experts dat het van belang is om regelmatig de conditie van de kitvoegen te controleren.

Wilt u meer informatie over het voorkomen van lekkages in de badkamer  of het aanbrengen en/of renoveren van kitvoegen, afvoerputje en draingoten? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens
Euro Kitafdichting BV
Helmkamp 46
7091 HR  Dinxperlo
tel: 0315 - 65 13 58 fax: 0315 - 65 44 15
www.eurokit.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Revoort Slopen & Saneren
Revoort maakt ruimte voor Woningcorporaties ...
Aon
Dragen wat je kunt, verzekeren wat je moet ...
Breijer Schilders & Gevelonderhoud
Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...