Een nieuwe manier van leven en bouwen

Een nieuwe manier van leven en bouwen

Gepubliceerd op:

Een woning die comfort, bescherming en zekerheid biedt, in de breedste zin van het woord. Dat is het uitgangspunt van Rockzero® Bouwsystemen, een nieuw, dragend bouwsysteem gemaakt van ROCKWOOL® steenwol. Door te focussen op primaire woonwensen als welzijn en veiligheid, slaagt ROCKWOOL er in een bouwsysteem van isolerend steenwol te ontwikkelen dat in één bouwgang de basisbehoeften van bewoners en bouwnormen op het gebied van duurzaamheid, brandveiligheid en akoestiek overtreft. Met Rockzero introduceert ROCKWOOL daarom een nieuwe manier van leven en bouwen.

Rockzero is een dragend bouwsysteem waarbij de gebouwschil (wanden en dak) grotendeels uit ROCKWOOL steenwol bestaat. Door de oriëntatie en persing van de vezelstructuur van steenwol aan te passen, heeft ROCKWOOL het dragend vermogen van de steenwol fors vergroot. Hierdoor biedt het systeem meer draagvermogen dan houtskeletbouw en een vergelijkbaar draagvermogen als staal. Hierdoor kan met Rockzero tot drie lagen worden gebouwd. De wanden van het systeem bestaan uit een dragende kolommenstructuur gemaakt van steenwol. Een u-profiel sluit deze kolommen aan de bovenzijde af, waarna een volgende verdieping en ten slotte het dak geplaatst kunnen worden. Rockzero bestaat uit een drielaagse opbouw van steenwol, wat zorgt voor een extreem geïsoleerde bouwschil.
Luchtdicht bouwen met een dampopen structuur

Het systeem is beschikbaar met de RC-waardes 7, 8 en 9. Naast het isolerend vermogen levert bouwen met (onbrandbare) steenwol veel andere voordelen op ten opzichte van traditioneel bouwen. Woningen gebouwd met Rockzero zijn in de kern circulair, zeer brandveilig (tot 60 minuten bezwijkt de structuur niet, dat is 2 x de norm uit het Bouwbesluit red.), luchtdicht gebouwd en kennen een dampopen structuur. Het bouwsysteem levert een hoge mate van akoestisch comfort dankzij de bovengemiddelde prestaties van steenwol op het gebied van geluiddemping. Qua energie-efficiëntie gedragen bouwmateriaal en -systeem zich heel voorspelbaar waardoor – met de juiste installatietechniek – de Total Cost of Ownership (TCO) voor huiseigenaren sterk kunnen worden gereduceerd.

Kom tijdens het Vastgoed Event langs bij de ROCKWOOL stand voor meer informatie over Rockzero Bouwsystemen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Daikin Nederland
Daikin is wereldwijd toonaangevend in de markt voor klimaatsystemen en zet zich als bevlogen marktleider in ...
Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!
Tenten Solar Zonnepanelen B.V.
Tenten Solar Zonnepanelen is dé specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie ...