NEH neemt beveiliging bloedserieus met investering in SOC/SIEM

NEH neemt beveiliging bloedserieus met investering in SOC/SIEM

Gepubliceerd op:

Vanuit de interne PIA en Risico Analyses, in het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP), heeft NEH besloten verder te investeren in de veiligheid van haar Cloud omgeving middels een Security Operating Center (SOC) en Security Information and Event Management (SIEM).

Na een zeer uitgebreid selectieproces heeft NEH ervoor gekozen voor de samenwerking met Northwave, om de beveiliging en continuïteit van haar Cloud omgeving te verhogen. Deze grote investering, die NEH in eerste instantie op haar eigen omgeving doet, stelt ons in staat om:
  • 24 x 7 uur te monitoren;
  • indringers te detecteren;
  • snel te reageren op incidenten;
  • forensisch onderzoek te plegen;
  • alles uitgebreid te rapporteren.
NEH investeert in SOC/SIEM van Northwave“Met deze investering voldoet NEH aan zowel de WBP als de norm die gesteld is binnen de ISO 27001, waarvoor NEH sinds 2015 gecertificeerd is”, aldus Algemeen Directeur van NEH, Jan Pieter Cleveringa. Hij vervolgt: “De wereld verandert constant en de dreiging vanuit het internet neemt alleen maar toe. De bekende firewalls, antivirus- en anti-spamsoftware kunnen alle gevaren niet meer ondervangen. Om deze reden investeert NEH vroegtijdig in een omgeving die ook in de toekomst nog veiliger is voor haar klanten.”

Over de samenwerking tussen Northwave en NEH zegt Commercieel Directeur van Northwave, Marc de Jong Luneau: “NEH maakt al enige tijd gebruik van de diensten van Northwave als het gaat om ISO 27001. Er zijn uitgebreide gesprekken gevoerd tussen NEH en Northwave over een mogelijke samenwerking waarin we gezamenlijk klanten bedienen. Dit geldt specifiek voor het aanbieden van integrale security diensten aan bijvoorbeeld woningcorporaties; een marktsegment waarin we beide een goede naam hebben en diverse klantrelaties onderhouden. De stap naar implementatie van SOC/SIEM op de omgeving van NEH is hierin een belangrijke eerste stap.”

Wat is SOC/SIEM?
Het Security Operations Centre (SOC) team bewaakt 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar de infrastructuur van NEH en bewijst haar waarde door een constant hoog niveau van analyse en mitigatieadvies te waarborgen. De werkwijze is hierbij gebaseerd op internationale best practices, waarbij naast de NEH-omgeving ook algemene internetbedreigingen gemonitord worden.

Met de inzet van Security Information and Event Management (SIEM) software creëert NEH permanente zichtbaarheid van wat er zich binnen de ICT-omgeving afspeelt. Dit zorgt ervoor dat NEH in staat is om indringers sneller op te merken en daar vervolgens adequaat op te reageren. Tevens kan er forensisch onderzoek gedaan worden wanneer er een besmetting (ransomware) of bijvoorbeeld fraude heeft plaatsgevonden.

Over Northwave
Northwave is de specialist op het gebied van integrale beveiliging. Het bedrijf helpt organisaties met het effectief maken van de maatregelen die bedrijfsrisico’s beperken met een compleet pakket aan diensten op het gebied van Business Security, Cyber Security, Privacy en Compliance. Zo maakt Northwave het mogelijk om integrale beveiliging uit te besteden.

Over NEH
Sinds 1 september 1997 succesvol actief vanuit Leusden. NEH ontwikkelt, levert, implementeert en onderhoudt ICT-infrastructuren zoals server-, storage- en werkplekomgevingen, aangevuld met langdurige shared services diensten zoals ICT uit de Cloud, back-up, replicatie en uitwijk. De organisatie met bijna 60 medewerkers kenmerkt zich door klantgerichtheid, de menselijke maat, pragmatisme, oplossingsgericht en als marktleider outsourcing in de woningcorporatiebranche.

Een greep uit ons leveranciersregister

Groupe Atlantic Nederland
Ga voor het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren ...
Breman Installatiegroep
Breman Woningbeheer; uw partner voor service- en installatiewerkzaamheden ...
Noodliften.nl B.V.
Noodliften houdt uw bewoners mobiel door de snelle montage van tijdelijke trapliften ...