Rookmelderplicht; tijd voor structuur!

Rookmelderplicht; tijd voor structuur!

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 juli 2022 worden rookmelders verplicht gesteld in alle woningen. Op iedere verdieping dient dan een rookmelder geplaatst te zijn. Een mooie gelegenheid structuur in uw ‘rookmelderpark’ aan te brengen!

Woningen van voor 2003 zijn soms wel en dan weer niet van melders voorzien; vrijwel altijd werkend op batterijen. Voorzien van een lithium batterij met een levensduur van 10 jaar of nog werkend op een 9V blokje. Daarbij is er soms maar één melder per woning aanwezig; soms op iedere verdieping één.

Dan zijn er de woningen die nieuw gebouwd zijn sinds 2003 en die voorzien zijn van rookmelders aangesloten op de 230V. Sinds 2003 zijn er echter wel verschillen geweest in de projectering van deze melders. Zo zijn er woningen die alleen melders in vluchtwegen hebben maar er zijn ook woningen met melders in alle slaapkamers.

Veel verschil in oplossing dus en dan ook nog verschil in merken. De 230V melders afhankelijk van wat de aannemer plaatste bij de bouw, de batterij gevoede melders afhankelijk van projecten die zelf danwel door de brandweer geïnitieerd werden.

Verschil in techniek, projectering en merken dus. Een knappe corporatie die zicht heeft in de installed base!

In het kader van onderhoud is dit ongewenst. Alle vaklieden met 8 verschillende typen rookmelders op pad sturen doet niemand. Dus dan maar een defecte melder vervangen door een ander merk/type en de hogere montagekosten voor lief nemen.

De rookmelderplicht kan een mooi moment zijn om te structureren!

Met de keus voor een merk als FireAngel kan iedere mogelijkheid ingevuld worden. Door het programma met batterij gevoede en 230V melders, allen al dan niet draadloos koppelbaar. Daarnaast op elkaar aan te sluiten waardoor met een minimum aan montagekosten gebruik gemaakt kan worden van bestaande infrastructuur. Door de montageplaten die voor de batterij gevoede melders identiek zijn kan ook in de toekomst nog eenvoudig opgeschaald worden naar bijvoorbeeld slimme rookmelders. Deze zijn dan weer inpasbaar in specifieke oplossingen voor ouderen zoals de prijswinnende Leefsamen oplossing.

Benieuwd welke besparing u met het FireAngel portfolio kunt halen?? Neem dan contact op met Quality Creations; als directe importeur leverancier van FireAngel producten tegen bijzonder aantrekkelijke tarieven. Doordat ‘brandveiligheid is wat we doen’ kunnen wij u als geen enkele andere leverancier vakkundig adviseren.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens behoefte om te klankborden over uw plannen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met John van Adrichem van Quality Creations International (de officiële distributeur van Fire Angel) via 015 3693965 of info@qualitycreations.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...