Nieuwe CWH Ace zorgt voor hoge efficiëntie en groot tapwatercomfort

Nieuwe CWH Ace zorgt voor hoge efficiëntie en groot tapwatercomfort

Gepubliceerd op:

Een ruime hoeveelheid warm tapwater tegen zo laag mogelijke kosten. Dat was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de nieuwe Remeha CWH Ace. Dit toestel is de doorontwikkelde versie van de CWH. Een gloednieuwe, volledig condenserende en modulerende rvs-boiler verkrijgbaar in een 30, 60, 90 en 120 kW variant. Ten opzichte van de oude versie zijn er maar liefst 21 verbeterpunten doorgevoerd. Daarmee voldoet het toestel met zijn LowNox-branders aan de meeste strenge regelgeving voor NOx-uitstoot, maar is het ook een zeer zuinig apparaat.

Bij de ontwikkeling heeft Remeha heel nadrukkelijk de feedback vanuit de markt verwerkt. Door alle aansluitingen gelijk te houden, kan de vakman de bestaande CWH gemakkelijk omwisselen voor de nieuwe CWH Ace. Van de vier vermogenstypes zijn de 30 en 60 kW variant beschikbaar met één brander en één enkele integrale warmtewisselaar met een (geïntegreerde) tankcapaciteit van 200 of 300 liter. De 90 en 120 kW varianten hebben twee branders met twee integrale warmtewisselaars en een (geïntegreerde) tankcapaciteit van 300 liter.

Lage kosten in gebruik
Bij de doorontwikkeling van het toestel stond vooral het streven naar zo laag mogelijke kosten voor de gebruiker centraal. De 21 verbeterpunten leiden daarom bijna allemaal tot een lagere Total Cost of Ownership. Om dit te realiseren, zijn minder, en tegelijk meer gangbare onderdelen gebruikt. Dit zijn de meest opvallende verbeterpunten.
  • Doordacht ontwerp met ruim leidingwerk voor minder verkalking in de warmtewisselaar en DN32 terugslagklep.
  • Zwenkwielen voor snelle en arbeidsvriendelijke (ver)plaatsing.
  • Groot onderhoudsgemak door eenvoudige toegang. De 90 en 120 kW varianten zijn per warmtewisselaar te onderhouden. De boiler blijft op dat moment voor 50% in bedrijf.
  • Ingebouwde 7-daagse tijdklokken voor meer controle over het energieverbruik.
  • Modbus aansluiting als accessoire beschikbaar.
  • Eigenaar komt in aanmerking voor EIA-subsidie.
Veiligheid voorop
Naast zuinig en lage kosten onderscheidt de CWH Ace zich ook door zijn veiligheidsvoorzieningen. Zo hebben de CWH Ace 90 kW en 120 kW een geïntegreerde beveiliging tegen rookgas- of condenswaterblokkade. Ook heeft het nieuwe toestel een geïntegreerde beveiliging tegen oververhitten en bevat het toestel PP-rookgaspijpen inclusief temperatuursensor. De anti-legionella functie is beschikbaar en als optie heeft het toestel een sensor voor een betere controle van de tapwater installatie. Remeha is met de 30 en 60 kW varianten de enige leverancier in dit segment met Label A conform ERP.

Controle en overzicht
De boilers zijn voorzien van een Siemens regelunit met grafisch display. De gedetailleerde interface geeft toegang tot actuele gegevens, instellingen en historie. Via het display heeft de gebruiker volledige controle over de brander(s) met een nauwkeurige oplading van de tank. Het display biedt ook heldere monitoring van de externe pomp(en), tank(s) of verwarmingsapparaten. Tevens is het mogelijk om de nieuwe boilers via en webserver op afstand uit te lezen. En niet in de laatste plaats heeft de CWH Ace een deur waarmee de monteur gemakkelijk toegang heeft bij onderhoud en inbedrijfstelling.

Meer nieuwe warmwaterproducten
Naast de nieuwe CWH Ace lanceert Remeha ook de WHi(C) en de EBW Pro. De WHi(C) is een directe gasgestookte doorstroom warmwaterbereider met een hoog rendement. Dit toestel, dat aan de laatste regelgeving voldoet, kan in cascade een totaal vermogen van 336 kW leveren. Doordat hij klein en compact is, is hij flexibel en relatief gemakkelijk in beperkte ruimtes te plaatsen. Dit installatievriendelijke toestel kan ook op propaan branden.
De nieuwe EBW Pro is een direct gestookte boiler met een inhoud tot 380 liter, vooral geschikt voor horeca, grootkeukens, sportkantines, agrarische bedrijven en andere (proces)industriële toepassingen. De boiler is van een vertrouwde, staal geëmailleerde kwaliteit. Het toestel is standaard inregelbaar tot 82oC, waardoor de EBW Pro onder meer goed te gebruiken is voor het desinfecteren van bijvoorbeeld melktanks.

Meer informatie? Klik hier

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Bouwkundige brandveiligheid
Breijer Bouwkundige Brandveiligheid voorziet jouw pand(en) van brandwerende voorzieningen ...
Thercon
Heating. Cooling. Caring ...
Tenten Solar Zonnepanelen B.V.
Tenten Solar Zonnepanelen is dé specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie ...