Woonstad Rotterdam wil Stadswonen overnemen van Vestia

Woonstad Rotterdam wil Stadswonen overnemen van Vestia

Gepubliceerd op:

Vestia en Woonstad Rotterdam hebben een intentieovereenkomst getekend over de overname van studenten- en jongerenhuisvester Vestia Rotterdam Stadswonen. Hierdoor wisselen ruim 7.000 kamers, studio's, appartementen en bedrijfsruimten in Rotterdam van eigenaar. De overdracht van het onroerend goed vindt naar verwachting medio 2015 plaats.

De overname betreft ongeveer 7.000 eenheden. Ruim 6.000 eenheden zijn kamers en woningen. Daarvan bestaat meer dan de helft uit onzelfstandige kamers in 24 grote studenten- en jongerencomplexen. De rest betreft kleinere klassieke herenhuizen, een paar honderd reguliere woningen, bedrijfsruimten en overige eenheden. De merknaam Stadswonen blijft behouden: onder de naam Stadswonen Rotterdam wordt de studenten- en jongerenhuisvester een organisatieonderdeel van Woonstad Rotterdam.

“De komende jaren werken wij aan duurzaam financieel herstel en leggen wij de focus volledig op onze kerntaken”, aldus Arjan Schakenbos, voorzitter van de Raad van Bestuur van Vestia. "Het afbouwen van de verhuur van woningen voor studenten en jongeren is een onderdeel van ons ondernemingsplan." Vestia wil tot 2022 ruim 30.000 woningen verkopen. Voor Woonstad Rotterdam is de huisvesting van studenten en jongeren een van de speerpunten uit de ondernemingsstrategie.

De woningen van Stadswonen liggen vooral rondom de KennisAs, de virtuele lijn die oost-west door de stad loopt en vijf leefgemeenschappen van studenten en jongeren met elkaar verbindt: Campus EUR Woudestein, Stadsportaal Oostplein, Biz Live Westblaak, Stadscampus Hoboken en de Creatieve Werkplaats Coolhaveneiland. Het concept KennisAs is ontwikkeld door Stadswonen om de kenniseconomie in Rotterdam zichtbaarder te maken.

Een greep uit ons leveranciersregister

Falco BV
Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving ...
Oskam Groep
Full service dienstverlener voor sloopwerken, asbestverwijdering, bodemsanering en infrastructurele werkzaamheden ...
TRIM Trading BV
De Homebox past nagenoeg in iedere deur of kozijn, nieuw of bestaand ...