Amsterdamse corporaties stoten taken af

Amsterdamse corporaties stoten taken af

Gepubliceerd op:

Amsterdamse woningcorporaties kunnen bepaalde kerntaken niet meer uitvoeren. Ze stoten steeds meer taken af omdat er geen geld meer voor is. Zo staat het opknappen van achterstandswijken op de tocht, net als de transformatie van leegstaande gebouwen. Ook gaan woningen in de uitverkoop.

Het sociale huisvestingsklimaat in Amsterdam is verre van gezond, zo meldt Het Parool. Veel corporaties voelen zich onder de verslechterde financiële- en marktomstandigheden genoodzaakt om belangrijke taken, activiteiten en woningbezit af te stoten. Het zijn niet alleen neventaken, maar ook kerntaken die daarmee in gevaar komen. Zo zegt Ymere na de oplevering van het ontwikkelingsproject Waterlandplein, geen geld meer te hebben voor nieuwbouw. Stadgenoot meldde al eerder geen geld meer te kunnen steken in Project 1012, het opschonen van de Wallen. Ook trok Stadgenoot zich terug uit grote vastgoedprojecten, zoals het oude Paroolgebouw in de Wibautstraat, het voormalige ABN Amrocomplex op de Vijzelgracht en de Van Gendthallen op Oostenburg. Dezelfde corporatie zette een punt achter diverse bouwprojecten af in de Houthaven en verkocht recentelijk 108 woningen aan een belegger.

Rochdale haalde een streep door een project van 24 bejaardenwoningen in de Van Hogendorpstraat, bestemd voor homo's. Organisatie outForever had al verzorgers en huisartsen benaderd. Ook droeg Rochdale onlangs 2200 huurwoningen in Heemskerk over aan branchegenoot Huuropmaat.

Bron: parool.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Koninklijke Mosa
Een mooie functionele badkamer, keuken en fraai toilet voor uw bewoners tegen acceptabele kosten?
MVGM
MVGM is dé vastgoedregisseur en neemt de regie van de vastgoedportefeuilles van haar opdrachtgevers uit handen ...
Noodliften.nl B.V.
Noodliften.nl is dé specialist als het gaat om het tijdelijk plaatsen van trapliften in openbare trappenhuizen ...