Mail to Pay wordt POM

Mail to Pay wordt POM

Gepubliceerd op:

Mail to Pay heeft een nieuwe naam. Vanaf heden gaat het fintechbedrijf verder als POM. De naamsverandering is ingegeven door de fase waarin het bedrijf zich bevindt, na de fusie tussen Mail to Pay en POM in 2022. “Met de nieuwe naam laten we zien dat we klaar zijn voor de toekomst.” zegt Kees Neven.

In 2022 vormden de Belgische betaalspecialist POM en de Nederlandse ontwikkelaar van creditmanagementsoftware Mail to Pay samen de Mail to Pay Group. Aanvankelijk behielden POM en Mail to Pay hun oude naam. Maar dat verandert nu dus. De reden: de zeer goede resultaten van de fusie. “Boven verwachting zelfs”, vertelt Johannes Vermeire, ceo en medeoprichter van POM België. “Ons gezamenlijke innovatieve aanbod van digitale betaaloplossingen en geautomatiseerde opvolging van facturen spreekt aan. Het afgelopen jaar hebben we grote stappen gezet.” POM ceo Kees Neven: “Ook intern groeiden onze organisaties goed naar elkaar toe. We hebben daarom besloten om voortaan onder één naam – POM – naar buiten te treden.”

Meer dan alleen betaalmails
Dat de keuze op POM is gevallen – in plaats van Mail to Pay – komt doordat de naam Mail to Pay niet meer voldoet. “Die dekt eigenlijk al een hele poos de lading niet meer van wat wij allemaal doen”, vertelt Neven. “Organisaties die ons niet goed kennen, denken vaak ten onrechte dat we alleen betaalmails versturen. Terwijl we allerlei innovatieve tools aanbieden waarmee we voorop lopen in onze markt, zoals Machine Learning, Procesautomatisering en de Regelingenbot. POM past veel beter.”

Peace of Mind
Want POM staat voor Peace of Mind, legt Vermeire uit. “Wij bieden gemoedsrust in de administratie. Elke mogelijke hindernis of obstakel in het betaalproces werken we weg, zodat er voor een klant geen reden is om niet meteen te betalen. Onze missie is om een prettige en moeiteloze gebruikerservaring te bieden: gebruik je POM, dan betaal je met een glimlach”, zegt Vermeire. “Daar zit ook een sociale component aan. Dat we iemand met betaalproblemen opties bieden om toch te kunnen betalen, zonder ze meteen met verhogingen te confronteren. Daarnaast verlichten we het werk van het creditmanagement- of facturatieteam van een organisatie door maximaal te automatiseren – van de eerste factuur tot de laatste aanmaning. Zo creëren we dus langs twee kanten Peace of Mind.”

Beter, sneller, socialer en goedkoper
Peace of Mind vertaalt zich in drie componenten: POM Invoice, POM Payment en POM Collect. “Daarmee omvatten we het gehele order-to-cashproces”, aldus Neven. “Met onze nieuwe dienst POM Invoice kunnen organisaties nu ook hun facturen via ons versturen. POM Payment zorgt vervolgens dat de consument die factuur zo eenvoudig mogelijk kan betalen en met POM Collect bieden we een platform voor het herinnering- en aanmaningstraject. Zo helpen we organisaties om met behulp van slimme digitale technieken beter, sneller, socialer én tegen lagere kosten te incasseren.”

Continu innoveren
Ondertussen blijft POM gewoon doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe innovaties. Onlangs introduceerde het bedrijf de interactieve betaalvideo, waarvan energieleverancier Luminus al dankbaar gebruik maakt. Ook wordt er geëxperimenteerd met handpalmbetaling. “Een handpalmafdruk is net zo uniek als een vingerafdruk”, legt Vermeire uit. “We zien de toepassing daarvan vooral bij organisaties als sportclubs en schoolkantines. Iedereen die binnenkomt wordt één keer geregistreerd en kan vervolgens altijd snel en veilig met zijn handpalm betalen.”

Internationalisering
Met de veranderingen laat POM zien klaar te zijn voor de toekomst, ook internationaal. “Dit jaar maken we er echt werk van om POM in Duitsland op de kaart te zetten”, kijkt Neven vooruit. “Want daar kunnen we organisaties serieus helpen om flinke stappen te zetten in de digitalisering van het order-to-cashproces. En uiteindelijk willen we vandaaruit verder Europa in!”

Meer weten over POM? Bekijk nu de vernieuwde website van POM: https://www.pom.eu

Een greep uit ons leveranciersregister

Adviesbureau van de Poel
Breman Installatiegroep
Breman Woningbeheer; uw partner voor service- en installatiewerkzaamheden ...
NEH Shared Services
Wij ontzorgen al meer dan 65 woningcorporaties op het gebied van: cloudservices ...