Wocozon passeert de magische grens van 100 megawatt

Wocozon passeert de magische grens van 100 megawatt

Gepubliceerd op:

Wocozon heeft met alle deelnemende woningcorporaties inmiddels een totale capaciteit van 100 megawattpiek aan zonnepanelen op daken van enkele tienduizenden sociale huurwoningen gelegd.

Dit is vergelijkbaar met 20 grote windmolens. Een gigantische capaciteit die exclusief wordt ingezet voor bewoners van woningcorporaties, zodat zij ook voordeel hebben van zonnestroom. Deze 100 MWp is een paar honderd euro voordeel per huishouden per jaar voor mensen met een kleine beurs.

Voor Roland van der Klauw, oprichter van Wocozon, markeert dit een mijlpaal. “Het laat zien dat je echt het verschil kunt maken. Wij zorgen dat ook bewoners van sociale huurwoningen kunnen profiteren van de mogelijkheden in de energietransitie. De noodzaak is de afgelopen elf jaar zelfs enorm gegroeid. Energiearmoede is ineens een actueel begrip geworden. Het goede nieuws is dat inmiddels al meer dan 50 woningcorporaties zich hebben aangesloten bij Wocozon om te zorgen dat hun bewoners flink kunnen besparen op hun stroomkosten.

“Het is alsof je 20 grote windmolens hebt, echt van die forse. Samen leveren ze een enorme hoeveelheid duurzame energie speciaal voor bewoners van woningcorporaties. Daar ben ik enorm trots op. Voor hen doe ik het.”

Netbelasting is te balanceren
Dat Wocozon innovatief is blijkt wel, want in het verlengde van deze 100 megawatt kijkt Wocozon ook naar de toekomst. Naast woningen met decentrale oplossingen voor woningcorporaties, kan Wocozon veel op het gebied van monitoring en beheer. Zo is het mogelijk om de individuele installaties als collectief in te zetten bij netbalancering. Doordat alle installaties voorzien zijn van een switch, is de hoeveelheid bij teruglevering te managen. Op die manier kan slim omgegaan worden met een eventuele overbelasting van het net. Speciaal hiervoor is Stichting Wocozon in gesprek met netbeheerders. Vanuit het belang van de bewoners – lage stroomkosten - wordt gekeken hoe samengewerkt kan worden.


Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Verwarmingstechniek & Koeltechniek
Comfortabel wonen, verblijven en werken begint met een comfortabele omgeving. Een uitgekiend klimaat ...
Breijer Schilders & Gevelonderhoud
Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...
BoFloor B.V.
Dé groothandel voor Verenigingen van Eigenaren ...