Institutionele beleggers gaan investeren in middensegment

Institutionele beleggers gaan investeren in middensegment

Gepubliceerd op:

Institutionele beleggers gaan de komende tijd vooral investeren in de vrije sector, en dan met name in het middensegment. De nieuwbouwproductie van beleggers zal naar verwachting toenemen van  2.000 nu naar 5.000 tot 10.000 huurwoningen per jaar. Dat stelt de IVBN in het visiedocument Naar een vrije sector huurmarkt.

Beleggers zien vooral toekomst in woningen die tussen de € 650 en € 1000 huur per maand opbrengen. De huurmarkt in de vrije sector beslaat nu 200.000 woningen ten opzichte van 2,8 miljoen gereguleerde huurwoningen en 3,7 miljoen koopwoningen. Nu de markt voor koopwoningen in zwaar weer is geraakt en veel starters moeite hebben een koopwoning te financieren, groeit de behoefte aan kwalitatieve huurwoningen in de vrije sector.

Om de plannen van de vastgoedbeleggers mogelijk te maken, zijn uiteraard nieuwe locaties nodig met reële grondprijzen. Eén van de mogelijkheden is dat institutionele vastgoedbeleggers delen van het woningcorporatiebezit kunnen overnemen tegen marktwaarde. Daarbij zou dan een garantie voor duurzame exploitatie kunnen gelden. IVBN ziet voor woningcorporaties geen rol weggelegd op de vrije sector huurmarkt, tenzij ze dit in financieel en juridisch afgescheiden dochters doen.
IVBN beveelt verder een ruimer huurbeleid aan voor gereguleerde huurwoningen en een regelmatige inkomenstoetsing van huurders in het gereguleerde segment. Dit beleid zou kunnen leiden tot meer dynamiek en doorstroming op de huidige gereguleerde huurwoningenmarkt

 

Bron: Propertynl.com

Een greep uit ons leveranciersregister

Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!
Koston Nederland BV
Koston Isolatie, specialist in isolatie en energiebesparing ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...